Sushi-wrap, sushi-sandwich oftewel de sushiwich

20-1-2016

De sushiwich is feitelijk een standaard Sushi Maki rol (van 4,5 cm doorsnee en 20 cm lang) die in 2 delen gesneden wordt en dan net als een sandwich gegeten wordt – of als een soort wrap. De sushiwich is geïntroduceerd op de Horecava door Bocon Sushi Concepts.

Sushiwich en de sushi robot; Rolling Mate TSM900RSR

Aangezien er getwijfeld werd of ze het een sandwich of een wrap moesten noemen, is de naam ‘sushiwich’ ontstaan. De innovatie komt uit Australië volgens de sushi machinemakers, Bocon Sushi Concepts. Het was daar als snack zo’n succes (meer dan 3’000 verkooppunten over het hele land) dat het naar Japan als idee terug geïmporteerd werd. Met name door gebruik van sushi robots, zoals de Rolling Mate TSM900RSR kan iedere chef sushiwiches maken. Deze Rolling Mate heb je nodig voor het maken van een sushiwich als je geen getrainde Sushichef bent. Bocon Sushi Concepts verkoopt daarnaast ook  kant-en-klare Sushirijst. Dit is een primeur in Nederland en zorgt ervoor dat de verkoper zich niet meer druk hoeft te maken over de ‘basics’ en de sushiwich maken nog minder tijdrovend is.

Creatief met sushi

Een sushiwich klinkt voor ons een beetje zoals de Temakeria in Londen…. Door ‘creatief met sushi’ om te gaan zijn al een flink aantal concepten gecreëerd.  Het valt ons wel op dat de concepten die qua smaakbeeld het meest bij de originele sushi blijven, het succesvolst zijn. De Frushi, een sushi van rijst en fruit die we in 2011 hebben gespot, wordt niet meer verkocht. Ook de Goshi en Wichy,  Duitse varianten op sushi met Europese smaken, zijn niet echt doorgebroken. Het blijft natuurlijk wel leuk om als kok je eigen ‘sushi’ variant te maken met lokale producten, zoals Catering Hanenburg in kookstudio Lokaal 55 doet. Zij combineren Friese ingrediënten zoals gerookte paling uit het Sneekermeer met sushirolletjes van rode biet en een crème van aardappel tot een Friese Sushi.

Website: Bocon Sushi Concepts

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.