Supersize ontbijt | Deel een struisvogel ei

29-6-2017

Florentine Restaurant & Bar in Londen serveerde een supersize ontbijt met een struisvogel ei. Te groot voor 1 persoon, perfect om te delen. Een ‘full English breakfast met 1 struisvogel ei’ met tomaten, champignons, spek, bonen, worstjes en brood….

Supersize ontbijt

Zoals je in de video hierboven kunt zien, serveerden ze bij Florentine Restaurant & Bar

wel een echt supersize ontbijt, gebaseerd op één van de bekendste ontbijtgerechten uit Engeland, ‘egg sunny side up’ maar dan met een ei van een struisvogel. Deze eieren kunnen 2 kg wegen en zijn afkomstig van een boerderij in Lincolnshire. De schotel is onderhevig aan beschikbaarheid aangezien  struisvogels alleen eieren leggen met goed weer. Het ‘full English’ struisvogel ei ontbijt kost £ 65 en is te delen met 4 tot 6 personen. Het wordt geserveerd met gebakken tomaten, portobello champignons, gebakken bacon, gebakken bonen, zuurdeegbrood en Cumberland-worstjes.

De eieren van een struisvogel zijn de grootste die door een vogel worden gelegd. Eén ei is het equivalent van 24 kippen eieren en bevat ong

eveer 2.000 calorieën. Een hele ei bevat ook ongeveer 144g proteïne, dat is bijna drie keer de dagelijkse eiwitinname die wordt aanbevolen voor een volwassene.

 

Website: Florentine Restaurant

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.