Stoepmakers Oostplein

16-6-2016

Inspiratie van een lokaal festival uit Rotterdam! Dit weekend is het openingsweekend van Stoepmakers Oostplein. Het programma is samengesteld door bewoners en ondernemers uit de buurt want ‘Stoepmaken’ doe je samen! Vanaf 16 juni 2016 is iedereen van harte welkom op het tijdelijk kunstzinnig ingerichte Oostplein. Er zullen maandelijks activiteiten georganiseerd worden. Stoepmakers Oostplein eindigt op 16 september tijdens Parking Day.

Stoepmaken: 4x een lokaal buurtfeest

Vier keer wordt het Stoepmakers Oostplein georganiseerd; het Openingsweekend 18 & 19 juni, 23 juli & 24 juli, 20 & 21 augustus en 17 & 18 september. Het is een initiatief van Observatorium en het plein zal hiervoor worden heringericht door LG Architects. Hiermee willen ze een welkome open sfeer te creëren. Elk weekend wordt er een cultureel programma neergezet waarbij ambacht en buurt elkaar ontmoeten. Ontdekkingstochten langs Oostplein met de gidsen van Gilde Rotterdam, samen met de buurvrouw oudhollandse spellen spelen of je verwonderen over de binnenkant van een tankautospuit van de brandweer Kazerne Bosland. Een vers gebakken pannenkoek eten bij de molen en de zondag je dag beginnen met een yogales van Bodhi Yoga en Mindfulness in de buitenlucht.

De Bakkerswinkel doet ook mee aan Stoepmakers Oostplein

Vanuit De Bakkerswinkel doen ze mee met het culinaire concept ‘Op de Planken’. Hiervoor werken ze ieder weekend met andere gast-chefs en meesterbakkers samen. Vanuit hun culturele achtergrond en kennis stellen zij een bijzonder menu samen waarbij brood en ambacht de basis vormen en waarbij verschillende culturen mixen. Gast-chef op zaterdag, 18 juni is bijvoorbeeld Maher al Sabbagh (van Marres Kitchen).

Website: Stoepmakers Oostplein

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.