Steakholder Foods™ kondigt Omakase Beef Morsels aan, een eerste in zijn soort, sterk gemarmerd 100% gekweekt rundvlees met 3D-print.

15-9-2022

  • Steakholder foodsSteakholder foods

Het nieuwe product van steakholder foods is het resultaat van het onlangs door het bedrijf ingediende patent voor 3D-bioprintingtechnologie, die een ongekende marmeringcontrole binnen een geconsolideerde structuur mogelijk maakt.

Steakholder Foods Ltd. is een internationaal deep-tech voedingsmiddelenbedrijf dat vooroploopt in de kweekvleesindustrie. Met genoegen introduceren zij Omakase Beef Morsels, een revolutionair, rijk gemarmerd gestructureerd vleesproduct dat is ontwikkeld met behulp van een uniek 3D-printproces.

Geïnspireerd door de marmering van Wagyu rundvlees, zijn Omakase Beef Morsels een innovatieve culinaire prestatie, elegant ontworpen als een vleesliefhebber’s delicatesse voor premium eetervaringen.

Leestijd: 3 minuten.

Het product

Het product bestaat uit meerdere lagen spier- en vetweefsel, gedifferentieerd uit runderstamcellen, en toont de ongekende controle en flexibiliteit van de technologie. Elke laag wordt afzonderlijk geprint met behulp van twee verschillende bio-inkten – een voor spier en een voor vet. De lagen kunnen in verschillende spier/vet-sequenties worden geprint, wat de sappigheid en marmering van het vlees beïnvloedt.

De technologie

De technologie van Steakholder Foods kan het product met elke vorm, breedte en marmeringverhouding bedrukken en zelfs de marmeringprecisie van Wagyu-rundvlees overtreffen. Het kan ook zorgen voor een ongekende productconsistentie op schaal.

Het voorlopige octrooi van het bedrijf, “gestapeld, meerlaags vlees-emulerend consumptiegoed”, is het resultaat van geavanceerde bio-convergentie met intensieve samenwerking tussen zijn 3D-printing ingenieurs en celbiologen.

Deze technologische prestatie, die volgt op een reeks van lopende ontwikkelingen in de ontwikkeling van geprinte hele stukken vlees van het bedrijf, zal Steakholder Foods waarschijnlijk in de frontlinie van de markt plaatsen zodra er een routekaart voor regelgeving is opgesteld.

Enkele van de vorderingen van het bedrijf in het afgelopen jaar

Grootste gekweekte biefstuk ooit van 104 gram: Aanzienlijke vooruitgang met de versnelling en verbetering van de spiervezelvorming om de belangrijkste kenmerken van vlees van eigen bodem te weerspiegelen.

Ontwikkeling van een unieke modulaire printkop met meerdere spuitmonden die complexe vleesproducten kan produceren met uiterste precisie en met een industriële productiesnelheid zonder de levensvatbaarheid van de cellen te beïnvloeden.

Octrooi gebaseerd op de ontwikkeling van systemen en methoden voor het uitoefenen van externe krachten op spierweefsel, waardoor complex gestructureerd vlees van hoge kwaliteit ontstaat.

Arik Kaufman

Arik Kaufman, Chief Executive Officer van Steakholder Foods: “Dit product betekent een belangrijke doorbraak voor ons en voor de kweekvleessector in het algemeen. Het is het resultaat van veel hard werk en onze wens om de hoogst mogelijke vleesstandaard te bereiken via bioprinting en celkweekprocessen. Het is ook een belangrijke mijlpaal in onze zoektocht naar de perfectionering van vlees/ biefstuk.

Wij zien Omakase Beef Morsels op het kruispunt van voedsel, technologie en beeldende kunst. We willen koks over de hele wereld inspireren tot het creëren van verrukkelijke culinaire meesterwerken en onvergetelijke eetervaringen.”

Over Steakholder Foods

Steakholder Foods Ltd., voorheen MeaTech 3D Ltd., is een internationaal deep-tech voedingsbedrijf in de voorhoede van de kweekvleesrevolutie. Het bedrijf startte activiteiten in 2019 en staat genoteerd op de Nasdaq Capital Market onder de ticker “STKH” (voorheen MITC). Steakholder Foods onderhoudt faciliteiten in Rehovot, Israël en Antwerpen, België en heeft onlangs de activiteiten uitgebreid naar de VS.

Het bedrijf ontwikkelt een slachtvrije oplossing voor de productie van een verscheidenheid aan rundvlees, kip, varkensvlees en visproducten – zowel als grondstoffen als hele stukken – als alternatief voor de geïndustrialiseerde landbouw en visserij. Met zijn lidmaatschap van het UN Global Compact zet Steakholder Foods zich in voor zaken die zijn opgenomen in de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, waaronder versterking van de voedselzekerheid, vermindering van de koolstofvoetafdruk en behoud van water- en landbronnen. Ga voor meer informatie naar: https://steakholderfoods.com.

Website: Steakholder foods.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.