Start Pilot Foodtrucks in Amsterdam

24-6-2015

 

Op 29 juni start een pilot met foodtrucks op 24 plekken in Amsterdam, vijftig ondernemers rouleren daarbij elk dagdeel van locatie.

Foodtrucks in Amsterdam zorgen voor ‘Lekker eten op straat’

Komende maandag 29 juni start de pilot Voedselwagens: ‘Lekker eten op straat’. Op 24 locaties in Amsterdam bieden 50 innovatieve ondernemers ‘streetfood’ aan. De ondernemers wisselen daarbij elk dagdeel van locatie. De gemeente Amsterdam is de eerste gemeente in Nederland die ondernemers de mogelijkheid geeft om streetfood aan te bieden vanuit ‘Foodtrucks’ op verschillende plekken in de stad, naast de bekende (foodtruck)festivals natuurlijk.

Selectie uit 150 aanmeldingen

Geïnteresseerden konden zich tot 12 maart aanmelden, in totaal zijn er ruim 150 aanmeldingen ontvangen door de gemeente. De initiatieven werden op basis van een puntensysteem gewaardeerd op voedselkwaliteit (in hoeverre biologisch, lokaal geproduceerd, vernieuwend), innovatief gehalte van het foodtruckconcept en duurzaamheid.

Locaties en Streetfood app

De foodtrucks rouleren tijdens de pilot tussen de diverse aangewezen plekken. Zo ontstaat er per locatie een onderscheidend streetfood aanbod. Bij het opstellen van het roulatieschema houdt de gemeente zo veel mogelijk rekening met de voorkeur van de ondernemer. Bekijk de locaties via deze afbeelding of maps.amsterdam.nl/markten. Wil je weten waar jouw favoriete foodtrucks op dit moment staan? Download dan de Streetfood app van Reizende Sterren via: http://reizendesterren.org/reizendesterren.org/?p=344.

Bron: Amsterdam/Markten

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.