Starbucks | The Espresso Cloud IPA

16-11-2016

Starbucks heeft een nieuw drankje bedacht. Zij combineren ambachtelijk bier met espresso en creëren daarmee ‘The Espresso Cloud IPA’. Innovatie in je koffie en bier ;-). Wij vragen ons af hoe deze innovatie smaakt….

De Espresso Cloud IPA | bedacht door Justin Burns-Beach

Justin Burns-Beach was al acht jaar een Starbucks barista in Phoenix voordat hij in 2015 naar Seattle verhuisde om te gaan werken bij de Starbucks Reserve® Roastery & Tasting Room. Hier heeft hij enthousiast de uitdaging aangenomen om koffie innovaties te gaan bedenken en delen. Dit jaar heeft het creatieve klimaat bij de Roastery & Tasting Room van Starbucks hem geholpen zijn lang gekoesterde droom, het ontwikkelen van zijn eerste-in-zijn-soort Starbucks® drank, te bereiken. In de video hierboven hij laat zien hoe hij The Espresso Cloud ™ IPA maakt. De Espresso Cloud IPA is geïnspireerd op de Shakerato, een ander Starbucks drankje.

Voor ‘The Espresso Cloud IPA’ wordt vers gezette espresso geschonken over ijsblokjes met een paar andere ingrediënten. Door dit te schudden creëer je een rijke schuimwolk wat daarna over het vers ingeschonken IPA biertje wordt gegoten. De espresso shot wordt er naast geserveerd maar kan ook in het bier worden gegoten.

Bron: 1912Pike.com

Website: Starbucks

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.