Starbucks Reserve SODO | Eerste locatie van nieuw Starbucks concept

7-3-2018

Deze week opende de nieuwe Starbucks Reserve SODO-winkel in Seattle haar deuren. Bezoekers maken een ontdekkingsreis langs de verschillende koffies van Starbucks Reserve™ en kunnen ondertussen hun honger stillen bij de bekende Italiaanse bakkerij Princi. Dit is de eerste locatie van het nieuwe ‘Starbucks Reserve’ concept, waarbij het premium Starbucks Reserve-merk tentoongesteld wordt in een marktachtige omgeving.

Starbucks Reserve SODO

Starbucks Reserve SODO is gelegen op de begane grond van het hoofdkantoor van Starbucks en is zowel toegankelijk voor werknemers en gasten van Starbucks als voor publiek. Christian Davies, president creative global design & innovation for Starbucks, wil dat bezoekers het gevoel hebben dat ze deel uit maken van een bijzondere ervaring vanaf het moment dat ze de nieuwe winkel binnenlopen.

“Wanneer je de ruimte binnenloopt, heb je in no-time alles tot je genomen,” zegt Christian Davies. “We hebben het zo gemaakt dat mensen voelen dat deze plek anders en uniek is, maar dat ze nog wel het vertrouwde Starbucks erin herkennen.”

Interieur

Soms zeggen beelden meer dan woorden, dat geldt ook zeker hier. De foto’s spreken voor zich, je kijkt je ogen uit in de winkel die, volgens de Seattle Times, maar liefst 8.100 m2 groot is. De linkerkant van de winkel valt direct op door de bijzondere wand, gemaakt van 3.700 Starbucks Reserve cards. Daar in de buurt is de ‘Chef’s table’ te vinden met daarachter de keuken van Princi, waarbij je bakkers en chef’s aan het werk ziet wanneer je door de glazen wanden heen kijkt. In het midden van het café is een openhaard te vinden die van de vloer tot aan het plafond loopt. De mooie, houten bar is gebouwd an de andere kant van de winkel. Hier worden de Starbucks Reserve coffees gemaakt en later op de dag ook de mixdrankjes.

Princip Bakery

De bakkerij en het café van Princi hebben een centrale plek in het geheel gekregen. Hier wordt een volledig Princi-menu geserveerd dat bestaat uit ambachtelijk gebakken broodjes en het kenmerkende ontbijt met cornetti en brioche. Tijdens de lunch zijn er ook soepen, salades, focaccia en pizza te bestellen. Er zijn ook meerdere meeting- en lounge ruimtes te vinden die allen een eigen verhaal vertellen. Meer hierover lees je in het persbericht van Starbucks.

Website: Starbucks

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.