Starbucks Red Cup Cheer Campaign in Europa

21-12-2016

  • Red Cup ChallengeStarbucks Red Cup Cheer Campaign
  • Red Cup ChallengeStarbucks Red Cup Cheer Campaign

Geven is tijdens de dagen rondom kerst een traditie. Ook Starbucks speelt hier altijd op in. Hun Starbucks Red Cup Cheer campagne vindt tot en met 24 december ook in Europa plaats met als doel het genereren van een ‘Cheer’ voor het goede doel. Gedurende deze periode, zal een deel van de opbrengst van de Starbucks ‘kerst’ drankjes in Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en  Oostenrijk worden gedoneerd aan geselecteerde non-profit organisaties.

Starbucks Red Cup Cheer Campagne in Nederland

De donatie van de Starbucks Red Cup Cheer campagne in Nederland gaat naar VluchtelingenWerk, een organisatie die steun biedt aan vluchtelingen en asielzoekers. Starbucks zal de organisatie ondersteunen met bewustmaking en het zoeken naar vrijwilligers en zij doneren 5 cent per verkocht kerstdrankje tot 24 december.

Starbucks Red Cup Cheer campagne in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië, zijn er 250 goede doelen door Starbucks werknemers en klanten genomineerd voor de Red Cup Cheer van maximaal 1000 pond. De goede doelen vragen mensen om een ‘Cheer‘ voor hen op Twitter met de hashtag #RedCupCheer. De non-profits met de meeste sociale media activiteit – ofwel cheers – krijgen een groter deel van de opbrengst van Starbucks. Ook hier doneren zij 5 pence voor elk verkocht kerstdrankje tussen 1 en 24 december. Alle deelnemende organisaties zullen minstens 500 pond ontvangen. De campagne is hier nu drie jaar uitgevoerd en er is 350.000 pond gedoneerd aan 520 Britse liefdadigheidsinstellingen.

Starbucks Red Cup Cheer Campagne in Frankrijk, Zwitserland & Oostenrijk

Frankrijk – Hier gaat de donatie van 5 cent per verkocht kerstdrankje naar ‘La Protection Civile’, zij bieden ondersteuning aan mensen die getroffen zijn door noodgevallen of natuurrampen in Europa en Noord-Afrika.

Zwitserland – Wunderlampe is de Red Cup Cheer liefdadigheidspartner in Zwitserland. Zij zorgen dat wensen van chronisch zieke en gehandicapte kinderen uitkomen. Naast een donatie, zal Starbucks hier ook helpen met het organiseren van een feest met Wunderlampe personeel en hun helpen met het geven van voorlichting en helpen met het verhogen van de fondsen.

Oostenrijk – Starbucks ondersteunt in Oostenrijk Caritas Gruft, een non-profit organisatie die zorg biedt aan de daklozen in Wenen. Hun steun varieert van warm eten, warme douches, schone kleren en een veilige plek om te slapen tot hulp op lange termijn van het liefdadigheidsteam van maatschappelijk werkers, psychiaters, psychotherapeuten en vrijwilligers. Naast een donatie, zal Starbucks op 21 december een diner koken bij Caritas Gruft en kleding verzamelen voor de daklozen.

Bron: Starbucks

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.