Starbucks | Meesters in lokale kerstdrankjes

29-11-2018

Starbucks is wereldwijd al in de kerstsfeer! De keten laat een aantal smaken zien die deze kerstperiode worden verkocht. In dit artikeltje dus inspiratie voor de kerstperiode 2018 van de unieke Starbucks drankjes uit Japan, China, Latijns-Amerika en nog veel meer landen. Weet jij bijvoorbeeld wat er op het kerstmenu van Starbucks in Europa staat? The Toffee Not Crunch Latte, Gingerbread Latte, Eggnog Latte en the Salted Caramel Brownie Hot Chocolate zijn het populairst onder de Europeanen! 

De kerstdrankjes van Europa

De terugkeer van de Eggnog Latte wordt gevierd door Starbucks fans over de hele wereld. Dit drankje wordt gemaakt door de combinatie van espresso met romige, gestoomde advocaat en bestrooid met gemalen nootmuskaat. De Gingerbread Latte wordt bedekt met een gingerbread slagroom en een knapperige wafel. De zoete en subtiel kruidige gingerbread aroma’s mengen zich met espresso en gestoomde melk. Het drankje wordt afgewerkt met een vleugje nootmuskaat. Een andere favoriete drank uit dit deel van de wereld zijn specerijenkoekjes, zoals de speculoos in België, een winterfavoriet in Europa. Dit drankje is ook de inspiratie voor een nieuw drankje, waar karamelzachte zoetigheid en geurige warme specerijen samenkomen met gedurfde espresso. De drank is bekroond met slagroom, karamel en cookies voor extra crunch. Het drankje kan warm, bevroren en als een Frappuccino worden besteld, het heet ‘Caramel Cinnamon Cookie Latte’. En natuurlijk hebben we The Salted Caramel Brownie Hot Chocolate en The Toffee Not Crunch Latte, deze laatste is ook populair in China, Azië en Latijns-Amerika.

Japan

De Strawberry Christmas Cake is een van de meest geliefde vakantietradities van Japan, gemaakt met biscuitgebak, slagroom en aardbeien. Het nieuwste kerstdrankje van Starbucks is geïnspireerd op deze zoete lekkernij, gemaakt met gestoomde melk, aardbeiencompote en witte mokka-siroop, afgewerkt met slagroom, aardbei-topping en gemalen biscuits. Dit drankje is ook verkrijgbaar als een Frappuccino.

China

De Snowy Cheese Flavored Latte is populair in China. Ook een nieuw kerstdrankje gemaakt met saus dat proeft naar gebakken kaas vermengd met een klassieke espresso en bekroond met slagroom, bosbessen, hagelslag en stervormige crisps. Een andere populaire drank is de Christmas Dessert Flavoured Latte, die gestoomde melk, espresso combineert met slagroom, een scheutje karamelsaus en een mix van gemengde vruchten.

Latijns Amerika

Terug op veler verzoek, de Cranberry White Chocolate Mocha, het perfecte, zoete drankje om te nippen in deze periode. De kenmerkende espresso van Starbucks wordt gecombineerd met vers gestoomde melk, witte chocolade, slagroom en cranberrysuiker. In het Caribisch gebied wordt ook  The Dark Cherry Mocha geserveerd; een espresso met bitterzoete mokka-saus, donkere siroop met kersensmaak, gestoomde melk en gezoete slagroom. Een ander populair feestdrankje in het Caribisch gebied en in de VS is dit de Chestnut Praline Latte!

Website: Starbucks

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.