Starbucks ijs

20-2-2017

Ijs- en Starbucks koffie liefhebbers opgelet. Starbucks gaat dit jaar nog beginnen met het verkopen van ijs. De eerste 100 locaties waar het Starbucks ijs geserveerd zal worden zijn allemaal gelegen in Amerika. In 2016 begon Starbucks al met het verkopen van ijs in een aantal koffiezaken, dit sloeg aan!

Starbucks ijs | Special affogato

De special affogato is een trio van dranken met een basis van de klassieke Italiaanse espresso. De klassieke affogato bestaat uit een bolletje ijs overgoten met twee shots Starbucks Reserve espresso. Het resultaat is een dessert met romige tonen van het ijs en de rijke smaak van de espresso. Bij Starbucks wordt daarnaast nog demerara siroop en kaneel aan de affogato toegevoegd. De Shakerato Affogato wordt daarentegen gemaakt met Reserve espresso shots en geshaket tot een soort ijsschuim, deze wordt over het ijs gegoten en afgetopt met vanille siroop en een takje munt.

Voor de Nederlandse fans is het helaas nog even wachten. Starbucks heeft aangekondigd dat ze het ijs voorlopig alleen in Amerika zullen verkopen. Zodra we horen dat het ijs in Nederland wordt verkocht, laten we het uiteraard weten!

Bron: Food & Wine Magazine

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.