Sonder | Airbnb-achtige appartementen met de luxe van een hotel

1-3-2019

  • SonderSonder
  • SonderSonder
  • SonderSonder
  • SonderSonder
  • SonderSonder

Sonder is een concept dat Airbnb- achtige appartementen verhuurt, maar dan met de luxe van hotel. Het concept probeert op deze manier een gat in de markt op te vullen. Het verschil: bij Airbnb slaap je daadwerkelijk in appartementen lokale bewoners terwijl de appartementen van Sonder in het beheer zijn van het bedrijf zelf. Hierdoor zorgen ze voor een hoge kwaliteitsstandaard en de luxe uitstraling van een hotel.

Het ontstaan van Sonder

Francis Davidson en Lucas Pellan zijn de mannen achter Sonder. De zomer na het eerste jaar aan de McGill University in Montreal, wilde Francis zijn appartement onderverhuren terwijl hij voor de zomervakantie terug naar huis ging. Hij hield er een kleine winst aan over maar besefte wel dat hij een enorm groot gat in de markt had gevonden. Toen hij in de herfst terugkeerde naar de campus, was Francis in zijn tweede jaar druk met het bouwen van zijn website waar hij leegstaande studentenappartementen wilde matchen met reizigers. Dit deed hij samen met Lucas Pellan. In het proces hebben ze de gast constant centraal gezet en vonden daardoor manieren om extra service aan te bieden zoals bijvoorbeeld auto’s parkeren en bezoekers verwelkomen met wijn.

Het werd een succes. Op 21-jarige leeftijd beheerden Francis en Lucas appartementen in 11 steden waarbij een omzet werd behaald van meer dan een miljoen dollar. In 2014 werd het idee opnieuw uitgevonden tijdens een stedentrip naar San Francisco. Hier kwamen ze zelf achter dat het niet altijd even leuk is om een short-stay appartement te boeken. Het contact met de gastheer verliep slecht, er lag half opgegeten eten in de ijskast en meubilair zat vol met hondenharen. Genoodzaakt door de allergenen van Luca besloten ze toch een hotel te boeken waar ze geconfronteerd werden met grote restaurantketens en een saaie, toch wel schone, hotelkamer. En zo werd het idee van Sonder geboren. Het lokale gevoel op een luxe manier.

Sonder is gemaakt voor elke moderne reiziger

Duizenden appartementen en studio’s over de hele wereld zijn doelbewust rechtstreeks door Sonder geselecteerd, ontworpen en onderhouden. Of je verblijf nu twee dagen, twee maanden of twee jaar is, in een studio of een zeskamer appartement, Sonder zorgt voor een unieke maar consistente ervaring. Geen enkele van Sonders appartementen zijn hetzelfde. Elke ruimte is uniek verschillend en consistent aangepast aan de sfeer van zijn omgeving. Door het aangaan van relaties met gemeenschappen, ontwikkelaars en lokale overheden, verbetert Sonder de cultuur en levendigheid van elke stad. Voor steden is Sonder partner met ontwikkelaars om oude gebouwen te renoveren en/of nieuwbouw mogelijk te maken. Voor kleine bedrijven moedigt Sonder bezoekers aan om steden te ontdekken door winkels en eetgelegenheden in de buurt aan te bevelen. En voor lokale economieën resulteert dat in een werknemers-footprint van Sonder waarin in elke markt jaarlijks miljoenen dollars aan salarissen, verkopers en leveranciers wordt uitgegeven.

Website: Sonder

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.