Sommelierwijnen; nieuw initiatief voor sommeliers met lef

22-12-2015

Sommelierwijnen maakt bijzondere wijnen van vaak kleinere maar steengoede wijnmakers beschikbaar voor de Nederlandse gastronomie. Sommelierwijnen is een initiatief van 8 wijnimporteurs die hun krachten bundelen waardoor je via één contactpersoon al hun wijnen kunt bestellen. En je ontvangt maar één factuur. Diverse sommeliers van sterrenrestaurants werken al met hen.

Samenwerken om kleinere top wijnhuizen bereikbaar te maken

De oprichters van Sommelierwijnen zijn stuk voor stuk importeurs met grote vakkennis en passie voor horecawijnen. Door hun aanbod te bundelen maken zij het sommeliers mogelijk om met diverse tophuizen te werken die anders onbereikbaar of onpraktisch zijn. In gewoon Nederlands: je zit niet te wachten op nóg een leverancier waar je per jaar misschien maar 60 flessen of zelfs nog minder van afneemt. Ook al is de wijn nog zo bijzonder! Dankzij dit initiatief kunnen sommeliers nu in één keer bij maar liefst 8 verschillende importeurs alle pareltjes bestellen die ze maar willen. Voordeel; er is slechts één contactpersoon en één factuur.

One-stop-shopping bij Sommelierwijnen

De importeurs bieden vele unieke wijnen uit de Jura, Corsica, India en zelfs Thailand. Ook binnen klassiek Europa zijn er pareltjes van onbekende druiven zoals Tibouren, Elbling, Frühroter en Roter Veltliner en nog onbekende toppers uit bijv. Bairrada, Madeira, Servië en Bosnië. Op de website stellen de importeurs zich voor. Elk met twee zgn. ‘signature wines’; wijnen die model staan voor de visie en kwaliteit van elk lid. Sommelierwijnen zijn aanwezig op de komende WineProfessional en op dinsdag 12 januari presenteren zij zich om 12.00 uur in het Wijntheater.

Website: Sommelierwijnen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.