Social dining app: Chattable

4-2-2015

Chattable is een social dining app die mensen op een nieuwe manier bij elkaar brengt.

Chattable

Met de Chattable-app op je smartphone kun je – waar ook ter wereld – zien welke restaurants in de buurt aangesloten zijn bij Chattable. In het overzichtsscherm zie je de aangesloten restaurants met openingstijden, type keuken en de afstand vanaf de locatie waar je op dat moment bent. Je ziet ook in één oogopslag of er al gebruikers hebben gereserveerd of zelfs al aanwezig zijn. Hoe je heet, wat je geslacht is en hoe je er uit ziet zullen je tafelgenoten pas weten zodra ze bij je aan tafel schuiven.

Chattable restaurants hebben een speciale ‘Chat-Table’ gereserveerd voor mensen die in hun eentje binnenkomen, en het leuk vinden om met anderen te eten. Volgens Martin Opdam, mede-oprichter van de app, pakken veel eenzame eters in een restaurant hun telefoon of eten in hun hotelkamer. Dit terwijl er over de hele wereld miljoenen mensen alleen dineren. Om deze groep bij elkaar te brengen is de app ontwikkeld.

Omzet verhogend voor horeca ondernemers

Het aantal zakelijke overnachtingen en eenpersoonshuishoudens stijgt, dit maakt dat steeds meer mensen alleen dineren. Daarnaast is er een toenemende behoefte aan echt sociaal contact in plaats van digitaal contact. Onderzoek van de Hoge Hotelschool Maastricht in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland, laat bovendien zien dat bestedingen in gezelschap hoger zijn dan van eenzame eters. Daarnaast houdt de restauranthouder meer tafels over voor andere gasten als hij deze eters bij elkaar brengt.

Voor iedereen die aanschuift, en via de app heeft ingecheckt, betaalt de restauranthouder een laag pay-per-use tarief waarbij de marge van de horecaondernemer gewaarborgd blijft.

Op 12 januari 2015 is de app live gegaan.

Website: Chattable

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.