‘Slag op de Schelde’ unieke kookwedstrijd voor koks op de Oosterschelde

5-3-2015

  • slag op de schelde

Sterrenrestaurant Katseveer en chef Hans Everse organiseren op 18 mei 2015 de kookwedstrijd ‘Slag op de Schelde’ op het water van de Oosterschelde. Chefs en souschefs koken op deze unieke wedstrijdlocatie aan boord van een schip met asperges en een product uit de Oosterschelde. In de jury zitten onder meer tweesterrenchefs Edwin Vinke en Dick Middelweerd.

Slag op de Schelde

Slag op de Schelde is het vervolg op de asperge-amusewedstrijd die negen jaar lang in restaurant De Zeelandbrug werd gehouden. Hans Everse, Zeeuwse ‘Held van de Smaak’ en voorzitter van het Koksgilde Zeeland, heeft samen met Jessica en Rutger van der Weel, van sterrenrestaurant Katseveer nieuw leven geblazen in de kookwedstrijd. Hans Everse geeft aan een deelnemersveld op hoog niveau te willen, alleen chefs en sous-chefs kunnen zich daarom inschrijven.

Tijdens de wedstrijd maken de deelnemers voor 20 personen een gerechtje waarin asperges en een product uit de Oosterschelde zijn verwerkt. Daarbij moeten ze een bijpassende wijn of cocktail presenteren. De gerechten mogen voorbereid worden meegenomen, kleine kookhandelingen kunnen à la minute worden gedaan. De deelnemers mogen zich laten bijstaan door één leerling.

De Slag op de Schelde moet een jaarlijkse, nationale kookwedstrijd voor (sous)chefs worden, deelnemers uit heel Nederland kunnen zich op de website inschrijven. Dit kan nog tot en met 15 maart 2015.

Jury

In de vakjury zitten Edwin Vinke (restaurant De Kromme Watergang** en SVH Meesterkok), Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve** en SVH Meesterkok), Sjaak Jobse (SVH Meesterkok) en sommelier Mike Dooms (restaurant De Kromme Watergang**) die de wijn-spijscombinaties beoordeelt. Een persjury bepaalt de persprijswinnaar.

Inspiratie

Dit is een leuke manier om als chef of souschef jezelf in de schijnwerper te koken en voor regio’s de kans om lokale producten te promoten.

Website: Slag op de Schelde

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.