Skyline Chicago – kabelbaan plannen onthult in Chicago

12-5-2016

Op de website van Designboom hebben we de plannen voor een netwerk van kabelbanen gespot die het centrum van Chicago moet gaan verbinden. Zullen deze Skyline kabelbanen in de toekomst de hop-on hop-off bussen in Chicago gaan vervangen? Aan de andere kant zou deze skyline weleens Chicago’s toeristische trekpleister kunnen worden, zoals de Eiffel Toren in Parijs en in Londen ‘the London Eye’. Bekijk de video voor het idee!

Skyline kabelbaan plannen

De ‘Chicago skyline’ is ontworpen door architectenbureaus Davis Brody Bond en Marks Barfield. Als het project van de grond komt zal het een top toeristische attractie zijn die de Navy Pier, Chicago’s lakefront, en de Riverwalk langs de Chicago River verbinden met het centrum van Chicago.

Als je ooit Chicago hebt bezocht dan is de route van de Skyline duidelijk. Het traject toont het bouwkundig erfgoed van Chicago met stations in de buurt van Millennium Park en Michigan Avenue. Het startpunt is bij Wacker Drive en Lake Street in het westen tot aan de Navy Pier in het oosten. De skyline kabelbanen zijn ontworpen om tot 3.000 personen per uur te vervoeren en de route duurt 30 minuten. Het project bevindt zich momenteel in de beginfase en er is nog geen lokale goedkeuring. De kosten worden geschat op 250 miljoen dollar.

Bron: Designboom

Website: Video Courtesy of F10 studios

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.