SJW Robotics introduceert een autonoom robotrestaurant

27-8-2021

  • Kiosk Design SJW Robotics

SJW Robotics, een in Toronto gevestigd FoodTech-bedrijf, gaat een volledig autonoom robotrestaurant lanceren zonder eigen medewerkers. Het bedrijf heeft aangekondigd dat zij hun pre-commerciële unit in de herfst van 2021 gaan demonstreren. De commerciële uitrol staat gepland voor Q1 in 2022. In de basis van dit systeem van SJW Robotics schittert RoWok™, een gepatenteerd geautomatiseerd keukensysteem dat op bestelling gemaakte maaltijden kookt zoals een ervaren kok. Gewapend met een hogesnelheidsmechanisme, gebruikt RoWok de essentie van op wokken gebaseerd koken en maakt het gebruik van ultramoderne sensoren en automatiseringsprotocollen om een consistente kwaliteit te kunnen leveren in overeenstemming met de hoogste voedselveiligheidsnormen. De ontwerpinspiratie voor de unit komt uit industriële voedselproductiesystemen en van een technisch team met dat zich reeds bewezen heeft op het gebied van robotica.

Het ‘next generation’ restaurant van SJW Robotics komt in de vorm van een stand-alone unit van bijna 10 vierkante meter. De kleine footprint, plug-and-play-mogelijkheden en 24-uurs toegankelijkheid van deze technische keuken zorgt voor een makkelijke implementatie op een groot aantal locaties zoals luchthavens, ziekenhuizen, universiteiten, supermarkten, kantoortorens, winkelcentra, stadions en industriële complexen.

Motivatie voor het ontwerpen van dit autonome robotrestaurant is het vinden van goed personeel

De motivatie om RoWok op te richten kwam voort uit de focus van de oprichters op het elimineren van het grootste probleem in het quickservice-restaurantmodel – het vinden van goede chefs en andere keukenmedewerkers. Mede-oprichter en CEO Nipun Sharma vermeldt: “De fastservice-restaurantindustrie worstelt met de kosten, betrouwbaarheid en (steeds vaker) het gebrek aan goed personeel, waardoor de winstmarges verder worden uitgehold en de operationele stress exponentieel toeneemt. Terwijl de vraag naar voedselbezorging enorm is gestegen, zijn de winsten van restaurants grotendeels gedaald. Het is tijd voor de QSR-industrie om te evolueren van het runnen van een Blockbuster Video-winkel naar een Netflix-wereld”.

Het bedrijf vormt strategische partnerschappen met enkele van de grootste foodservice-exploitanten en vastgoedontwikkelaars in Noord-Amerika, Azië en Europa om de uitbreiding te versnellen.

De voordelen van het autonome robotrestaurant

RoWok’s CO2-neutrale voetafdruk, hoge voedselveiligheidsnormen en AI-aangedreven voorraadbeheersystemen zullen snel heerlijke, voedzame maaltijden opleveren. De recepten voor RoWok zijn gemaakt door bekroonde chef-koks en maken gebruik van hoogwaardige, duurzame ingrediënten die met wetenschappelijke precisie en consistentie worden gekookt – waarbij de kunst van het koken wordt gecombineerd met de wetenschap van automatisering. Nipun geeft aan: “we zijn niet bezig met het verkopen van robots – we zijn bezig met het verkopen van heerlijk smakend voedsel, punt uit. En robotoplossingen helpen ons om dat doel efficiënt te bereiken”.

Alex Norman, partner N49P durfkapitaal over dit robotrestaurant: “We zijn er trots op de eerste ronde bij SJW Robotics te leiden en zijn erg enthousiast over de technologie en de passie van de oprichters om een ​​schaalbaar voedsel roboticasysteem te leveren. Er is een groot tekort aan mankracht in de industrie en we geloven dat SJW een oplossing heeft gevonden die op een slimme wijze gecommercialiseerd kan worden.”

“Het team van SJW Robotics heeft de kritische vaardigheden en ervaring met het ontwerpen van slimme keukens, het exploiteren van grootschalige voedselproductiefabrieken, het internationaal uitrollen van restaurantmerken en het ontwikkelen van geavanceerde elektrische/robotica-engineeringoplossingen – elementen die gezamenlijk essentieel zijn om deze opwindende innovatie uit te voeren”, aldus Bill Schultz, Angel Investor, principal bij PACE Strategies, LLC,  hij leidde de turnarounds bij Coca-Cola, Georgia-Pacific, Mars Incorporated en Procter & Gamble.

Over SJW Robotics

SJW Robotics is een baanbrekend Food Tech-bedrijf dat autonome keukenrobotsystemen ontwikkelt voor de horeca. Op basis van zestig jaar gecombineerde ervaring in autonome machine-engineering, restaurantconceptontwikkeling en foodservice-productie, wil het multidisciplinaire kernteam van het bedrijf de foodservice-industrie hervormen via schaalbare en winstgevende geautomatiseerde oplossingen – waarbij de kunst van het koken en de wetenschap van automatisering elkaar versterken.

Website: SJW Robotics

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.