Six-degrees-of-separation theory getest door Mercure

16-1-2015

De six-degrees-of–separation theory claimt dat iedereen op deze planeet door maximaal zes personen met elkaar verbonden is. Mercure hotels heeft een wereldwijde digitale campagne geïntroduceerd: ‘The Six Friends Theory’ en is op zoek naar de perfecte kandidaat om deze theorie te testen. Door een wereldwijd selectieproces op Facebook, van 20 januari tot 10 februari, wordt er gezocht naar de perfecte kandidaat.

Doel

Het doel is om ergens ter wereld een kandidaat te selecteren, deze een Aboriginal van de Bundjalung stam in Australië te laten ontmoeten en zo te bewijzen dat zij maar 6 schakels van elkaar verwijderd zijn. Ze kennen elkaar niet maar zullen elkaar vinden via vrienden en vrienden van vrienden die hen met elkaar verbinden.

Deelname

Vanaf 20 januari worden avonturiers uitgenodigd om een video van zichzelf te posten op de Facebook pagina van Mercure. In de video moeten zij in 1 minuut laten zien wie ze zijn, welke talenten, drijfveren en passies ze hebben en waarom ze de beste vriend ter wereld zijn. Een video kan tot 20 februari worden geplaatst.
De 50 video’s met de meeste ‘likes’ gaan automatisch door naar de finale. Een jury van zes personen waaronder Jean-François Julian (een Filmregisseur) en Isabelle Musnik (Editor-in-Chief van INfluencia) selecteren de winnaar na een laatste interview. De selectie vindt plaats tussen 20 januari en 10 februari 2015 en de resultaten worden bekend gemaakt tussen 17 en 24 februari 2015.

Six-degrees-of-separation theory

De hoofdprijs van de campagne van de six-degrees-of-seperation-theory is een wereldreis, inclusief verblijf in Mercure hotels. Vanaf begin maart is de winnaar 7 weken onderweg. ‘The Six Friends Theory’ bestaat uit 6 ontmoetingen, 6 bestemmingen en 6 Mercure hotels wereldwijd. Op elke bestemming krijgt de winnaar te horen waar hij een volgende vriend gaat vinden. Deze vrienden geven de winnaar een lokale ervaring en leiden hem naar de volgende aanwijzing richting de Aboriginal.
Samen met een filmcrew, geleid door Jean-François Julian gaat de winnaar op pad. Het is de taak van de filmcrew om alle ervaringen en ontmoetingen van de winnaar vast te leggen.

Voor de overige 49 kandidaten uit de finale zijn er ook verschillende prijzen zoals overnachtingen in Mercure hotels en Samsung tablets.

Website: Mercure

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.