Sint Catharinadal wijn | Uit de overvolle wijnkelders van de nonnen in Oosterhout

20-4-2023

  • Sint Catharinadal wijn uit het gelijknamige klooster in OosterhoutSint Catharinadal wijn uit het gelijknamige klooster in Oosterhout
  • Stijn van Boerschappen en Thibaud van 'Breda Maakt Mij Blij' komen helpenStijn van Boerschappen en Thibaud van 'Breda Maakt Mij Blij' komen helpen
  • Stijn van Boerschappen en Zuster Maria van het Sint Catharinadal kloosterStijn van Boerschappen en Zuster Maria van het Sint Catharinadal klooster
  • Proosten met Sint Catharinadal wijnProosten met Sint Catharinadal wijn
  • Zuster Mechtild en Zuster Maria voor het Sint Catharinadal kloosterZuster Mechtild en Zuster Maria voor het Sint Catharinadal klooster

Een extreem vruchtbaar seizoen heeft geleid tot een overvloed van 64.000 flessen wijn bij de nonnen van het Sint Catharinadal klooster in Oosterhout. Om deze Sint Catharinadal wijn aan de man te brengen hebben de nonnen de hulp ingeschakeld van een oude bekende: Thibaud van der Steen van het Bredase No Waste Army.

Leuk om eens te kijken of je deze lokale wijn in je restaurant of bar kunt schenken in de omgeving van Breda?

Leestijd: 1 minuut

Sint Catharinadal wijn

“Het droge, warme en meest zonnige seizoen ooit heeft het afgelopen jaar voor prachtige, volle druiventrossen gezorgd”, vertelt priorin Maria Magdalena van het Sint Catharinadal klooster trots. “Hier hebben we 64.000 flessen rosé en witte wijn van kunnen maken, bijna twee keer zoveel als in een normaal seizoen.” Goed nieuws zou je denken, maar met het nieuwe seizoen voor de deur is het voor de nonnen een behoorlijke uitdaging om deze voorraad kwijt te kunnen. Terwijl dat juist zo belangrijk is, omdat de opbrengst van de wijn voor het onderhoud van het klooster bedoeld is.

No Waste Army & het klooster zijn oude bekenden

Gelukkig weet priorin Maria Magdalena in zo’n geval wie ze moet bellen: Thibaud van der Steen van het Bredase platform No Waste Army, een samenwerking tussen Breda Maakt Mij Blij en Boerschappen. In 2020 kwamen de priorin en Thibaud voor het eerst met elkaar in contact. Toen zaten de nonnen door de coronacrisis met een overschot van 20.000 flessen wijn die zij niet verkocht kregen. Het filmpje waarin priorin Maria Magdalena een oproep deed ging viral en binnen enkele dagen vonden alle flessen wijn een nieuwe eigenaar.

Tijd voor actie

Toen Thibaud onlangs opnieuw een telefoontje kreeg, was hij direct enthousiast: “De  wijnactie is één van de meest bijzondere reddingsacties die wij ooit hebben gedaan. Door de landelijke media aandacht, de logistieke operatie en de enorme dankbaarheid van de nonnen kijk ik hier nog altijd met een warm gevoel op terug. Daarom help ik ze graag om van hun voorraad af te komen.”

Help jij de nonnen van hun Sint Catharinadal wijn af te komen?

Wil jij de nonnen helpen van hun wijnvoorraad af te komen? Via Breda Maakt Mij Blij en Boerschappen kan je nu een doosje fantastische wijn van Hollandse bodem kopen. Bestellen kan via ‘Breda Maakt Mij Blij’, de ‘Boerschappen’ of via de social media kanalen. De doosjes worden thuisbezorgd of kunnen worden opgehaald.

Over No Waste Army

No Waste Army is een samenwerking tussen Breda Maakt Mij Blij en Boerschappen. Samen helpen zij boeren en makers met de afzet van producten waar geen markt voor lijkt te zijn. Samen met duizenden consumenten wordt er gezorgd voor een eerlijke prijs voor de producent en een mooi product voor de klant.

Website: No Waste Army & het Sint Catharinadal klooster

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.