Signature cocktails of mocktails, met een lepeltje jam

24-3-2015

Ben jij al druk bezig met het bepalen van je terrasmenu? Staan er de populaire cocktails op en het non-alcoholische alternatief, de mocktail? Het zou zo maar de hit van 2015 kunnen zijn, bartenders die op het terras signature cocktails en mocktails staan te shaken. Nieuwste trend: een lepeltje jam door je cocktail.

Cocktails en mocktails zijn hot

Het afgelopen jaar hebben we in Amerika met name de cocktails met bier een opmars zien maken. Maar ook de mocktails zijn in populariteit aan het stijgen. Vrouwen sippen graag rustig een cocktail en voor meisjes van 16 tot 18 jaar die nog geen alcohol mogen is de mocktail een lekker en verstandig alternatief.

Diverse merken drank investeren in het aan de man brengen van cocktails met hun drankje, zo hebben we vorig jaar de liquor-truck van Grey Goose Wodka gezien. Dit is de meest intieme cocktailbar ter wereld op vier wielen geweest (een Citroen H busje) en deze was onderdeel van een advertentiecampagne.

Een cocktail met een lepeltje jam

In één van de favoriete cocktail bars van New York City, Madame Geneva, achter in het restaurant Saxon + Parole van chef Brad Farmerie, worden jam cocktails geserveerd. Volgens de jongens achter Tasting Table staan de cocktails met jam niet eens op het menu maar worden zijn ze zo populair dat de bartender ze vaak op verzoek maakt. Ze zijn ook simpel te maken, wodka, suikersiroop en limoensap met een lepel jam er bovenop. De smaak jam is dan aan jou, ‘choose your own sweetness adventure’. Door de dikkere consistentie van de jam kunt jezelf bepalen of je het drankje helemaal zoet wilt (tijdje roeren) of alleen de jam wilt dippen waardoor de smaak van de wodka het belangrijkste blijft. Kijk voor een recept van bartender Brett Hughes bij Madam Geneva op Tasting Table.

Bron: Tasting Table

Website: Saxon + Parole

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.