Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center | Renovatie naar een open en lokaal design

28-3-2022

  • credits: Matthew ShawSheraton Amsterdam Airport Hotel - credits: Matthew Shaw
  • credits: Matthew ShawSheraton Amsterdam Airport Hotel - credits: Matthew Shaw
  • credits: Matthew ShawSheraton Amsterdam Airport Hotel - credits: Matthew Shaw
  • credits: Matthew ShawSheraton Amsterdam Airport Hotel - credits: Matthew Shaw
  • credits: Matthew ShawSheraton Amsterdam Airport Hotel - credits: Matthew Shaw
  • credits: Matthew ShawSheraton Amsterdam Airport Hotel - credits: Matthew Shaw
  • credits: Matthew ShawSheraton Amsterdam Airport Hotel - credits: Matthew Shaw
  • Sheraton Amsterdam Airport - Vliegtuigen spotten vanaf de kamer.Sheraton Amsterdam Airport - Vliegtuigen spotten vanaf de kamer.
  • Sheraton Amserdam Airport - Origami vliegtuigjes vouwen.Sheraton Amserdam Airport Hotel- Origami vliegtuigjes vouwen.

Sheraton Hotels & Resorts, onderdeel van Marriott Bonvoy’s portfolio van dertig bijzondere merken, onthulde recent het gerenoveerde Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center. Het afgelopen jaar onderging het hotel een ingrijpende renovatie. Het doel hierbij was een nieuwe omgeving te creëren met locaties waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, productief kunnen zijn en waar ze zich onderdeel van een community voelen. Sheraton Hotels & Resorts ondergaat momenteel een wereldwijde merktransformatie. Sheraton Amsterdam brengt deze nieuwe visie nu als een van de allereerste hotels in Europa aan het licht.

Wij hebben 16 maart mogen genieten van een rondleiding door het hotel – met leuke details voor vergaderingen zoals origami vliegtuigjes vouwen en in de suites verrekijkers voor het spotten van vliegtuigen. En natuurlijk van hetgeen dat er wordt geserveerd vanuit Commune Restaurant, The Gate Bar & Stripes Restaurant! Om de transformatie van het hotel te vieren biedt Sheraton Amsterdam Airport een speciale openingsaanbieding om de gerenoveerde Sheraton-gastenkamer te ervaren, inclusief toegang tot de Sheraton Club en een welkomstdrankje in Commune.

Leestijd: 4 minuten

Een open en lokaal design voor Sheraton Amsterdam Airport Hotel

De nieuwe openbare ruimtes in het Sheraton Amsterdam Airport Hotel bouwen voort op de oorsprong van het Sheraton-merk als een community hub voor mensen uit de omgeving en gasten op de belangrijkste locaties wereldwijd. De ruimtes zijn speciaal ontworpen om op elkaar op elk moment van de dag te ontmoeten, samen te werken aan de co-working-tafels en in de verschillende vergaderruimtes of om te ontspannen in de restaurants en bars van het hotel.

In de 417 volledig gerenoveerde kamers en suites worden gasten verwelkomd in een levendige, goed verlichte ruimte met een warme, luxueuze uitstraling. Een uitstraling die wordt gekenmerkt door zacht aanvoelende afwerkingen en lichte houttinten. De kamers zijn ontworpen met nieuwe tools voor productiviteit, zoals een hoekbank met werktafel en geïntegreerde stroom- en oplaadpunten. Tegelijkertijd zijn enkele klassieke voorzieningen die zo kenmerkend zijn voor Sheraton behouden, waaronder het luxueuze Sheraton Sleep Experience-bed. De gastenbadkamer is eveneens volledig opnieuw ontworpen met nieuwe, moderne walk-in douches en Sheraton-toiletartikelen.

Lokale details maken het hotel uniek ‒ denk bijvoorbeeld aan het ontwerp van de nieuwe kamers dat is geïnspireerd op de Nederlandse bloemenvelden, weilanden, en de architectuur rond Luchthaven Schiphol. De drie bekende kruizen uit het wapen van Amsterdam komen terug in het ontwerp van de receptie.

Met de transformatie introduceert het hotel de Sheraton Studio’s in het hart van de hotellobby. Deze studio’s zijn flexibele ruimtes voor vergaderingen of brainstormsessies in een privéomgeving, maar behouden tegelijkertijd een connectie met de buzz van de publieke ruimtes. De studio’s zijn beschikbaar voor zowel hotelgasten als locals op Luchthaven Schiphol.

Paul Chevalier, General Manager van Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center: “Sheraton Hotels & Resorts is al 24 jaar een begrip op deze uitzonderlijke locatie. We zijn er trots op om voort te bouwen op deze geschiedenis en het onlangs gerenoveerde hotel, met de frisse en eigentijdse designupdates, en dit te presenteren als onderdeel van de nieuwe Sheraton-visie. In het Sheraton Amsterdam kijken, luisteren en proeven we continu om de ervaringen van onze gasten te verbeteren. Met ons nieuwe design hebben we een gevoel van een community gecreëerd binnen een grote Europese luchthaven-hub. Een hub die mensen samenbrengt in het best gevestigde hotel op Luchthaven Schiphol, op slechts twee minuten lopen van de terminals van de luchthaven. We kijken ernaar uit om de komende maanden bekende gezichten en nieuwe bezoekers te verwelkomen.”

Drie restaurants | Commune Restaurant, The Gate Bar & Stripes Restaurant

Van snelle lunches tot gezellige diners; Commune Restaurant introduceert een nieuw all-day dining-concept op Schiphol. Bij Commune kunnen gasten genieten van een verscheidenheid aan culinaire ervaringen, zoals een vegetarisch menu met lokaal geïnspireerde drankjes en lokaal geproduceerde ingrediënten. Commune heeft ook een uitgebreide wijn-, cocktail- en bierkaart. Hier kunnen gasten genieten van diverse verleidelijke alcoholvrije drankjes en van lokale variëteiten zoals wijn van Hoeve Nekum uit Maastricht, Texels Skuumkoppe-bier, een eigen Commune Gin en nog veel meer.

The Gate Bar vormt het hart van het hotel en is ideaal voor een snelle vergadering, een verkwikkende lunch of een versterkend drankje voor of na een vlucht. De bar bevindt zich in het dertig meter hoge atrium van het hotel, badend in natuurlijk licht. Het menu biedt een combinatie van Aziatische fusiongerechten en Sheraton-klassiekers.

Het Stripes Restaurant biedt een stijlvolle dinerervaring op de luchthaven. Executive Chef Melvin Salimin heeft een eclectisch menu samengesteld met de nadruk op grillgerechten van de beroemde Josper Grill. De naam en het logo van Stripes zijn geïnspireerd op het patroon dat zich laat zien wanneer het vlees of de vis in contact komt met de grill. Het staat ook voor de strepen die de vliegtuigen achterlaten in de lucht boven Luchthaven Schiphol. Voor reserveringen of andere vragen is het hotel bereikbaar op +31 20 316 4300 of online en via reservations.schiphol@sheraton.com.

Marriott Bonvoy-leden kunnen profiteren van vele voordelen en speciale aanbiedingen, en bonuspunten verdienen voor elke boeking in het hotel. Meer informatie is te vinden op de website van Marriott Bonvoy.

Website: Sheraton Amsterdam Airport.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.