Serveer jij een geheim menu?

23-7-2015

  • Secret-menu-Freepik-FlaticonSecret menu via Freepik by Flaticon.com

Het werkt al een tijdje in Amerika: diverse fastfoodketens hebben een geheim menu. Zoals fastfoodketen In-N-Out, Shake Shack maar ook McDonald’s. Maak als cafetaria of kleine fastfoodketen je eigen ‘geheime menu’ en beloon gasten.

Vorig jaar heb ik een ‘geheime’ burger gegeten bij de fastfoodketen In-N-Out in Californië.  Mijn dochter, die werkte en woonde in Amerika, had in New York al gehoord van hun (niet-zo) geheime menu’s. Onlangs zag ik een video van Anthony Bourdain die over zijn favoriete burgers praat van In-N-Out. Deze keten serveert al sinds de jaren zestig ‘geheime’ varianten op zijn burgers die door hun gasten via mond-tot-mond reclame worden doorgegeven. Op hun officiële menu hebben ze slechts drie hamburgers (een hamburger, cheeseburger, en de ‘double-double’), voor zover bekend staan er op het ‘niet-zo-geheime’ menu zeker nog zes andere varianten. Ik proefde de iconische ‘animal style’ hamburger met veel gegrilde uien en mosterd. Of ik het lekker vond? Het was wel de meest smakelijke fastfood burger die ik heb gegeten aan de westkust maar ik heb er niet veel gehad!

Inspiratie: zo creëer je een geheim menu

Het is niet makkelijk een ‘geheim menu’ te creëren voor een restaurant. Je kunt er immers geen reclame voor maken want dan is de geheimfactor direct weg! Het is een kwestie van het betrekken van je fans en ze proberen over te halen hun favoriete ‘geheime menu’  te verspreiden via de sociale media of lokaal door er over te praten, de aloude mond-tot-mond reclame. Voor meer informatie kun je het artikel ‘Secret Burger’s, Explained‘ op Eater er eens op nalezen.

In Amerika is er zelfs een website gelanceerd waarop je kunt vinden welk ‘secret menu’ ze bij jou in de omgeving serveren. En daaruit blijkt dat er veel fastfoodketens zo’n klein geheimpje hebben. Op deze website las ik ook dat één van de geheime menu’s van In-N-Out de ‘Flying Dutchman’ wordt genoemd. Gewoon 2 burgers met kaas zonder brood, hartstikke trendy, zonder gluten! ^Marjolein

Bron: Http://www.eater.com/2015/4/13/8382523/secret-menus-in-n-out-fast-food-burger-animal-style

Website: Http://secretmenus.com/in-n-out-burger/secret-menu/

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.