Scout | Duurzame cocktail bar in Londen

17-5-2017

Van typische ingrediënten van de Britse eilanden en huis gefermenteerde producten tot een zero-waste beleid. ‘Sustainable’ cocktail bar Scout gebruikt alléén de beste producten van de Britse eilanden. De bar, die vorige maand opende, is opgericht door Matt Whiley, een bekende bartender uit London. Hij is de oprichter van cocktailbar Peg + Patriot en Talented Mr Fox, een adviesbureau gespecialiseerd in cocktails en bar branding & development.

Menu

Seizoensgebondenheid en eenvoud is waar het bij Scout om draait. Voedselverspilling komt bij Scout niet in het vocabulaire voor. Met de nadruk op minimale voedselverspilling zorgt het bedrijf voor een bewuste en duurzame operatie waarbij er van de daken geschreeuwd wordt hoe geweldig Britse producten zijn. Het combineren van seizoensgebonden ingrediënten en huis gefermenteerde producten zorgt ervoor dat moderne cocktail klassiekers omgetoverd kunnen worden tot cocktails met een unieke ‘twist’.

Eten & drinken

Het menu richt zich op een vaak voorkomend probleem in de cocktail wereld, namelijk de verspilling van ingrediënten. Het kleine snack menu zorgt ervoor dat er maximaal gebruik gemaakt wordt van elk product dat binnenkomt. Scout’s drankenmenu bestaat uit tien cocktails, vijf huis gefermenteerde dranken, vijf soorten bier (waarvan één huis gebrouwen is) en een kleine selectie van ‘natural wines’.

Design

Door de moderne inrichting van het interieur, voel je je bij Scout comfortabel en welkom. De setting van de bar mixt comfort met style, terwijl het menu moet ervoor zorgen dat de gasten iets nieuws proberen.

The Laboratory

In de kelder van de bar bevindt zich een privé-ruimte (The Laboratory) die geboekt kan worden voor een groep van maximaal 10 personen. In de privéruimte wordt een exclusief wisselend menu geserveerd en kunnen gasten dranken proeven die in de toekomst misschien op het menu komen. In deze ruimte zie je hoe Matt en zijn team de perfecte cocktail ontwerpen. De Laboratory kan alleen van te voren gereserveerd worden. Ook worden er in de Laboratory ‘mixology’ proeverijen en masterclasses gegevens. Deze worden in de avond gehouden.

Matt Whiley, oprichter van Scout

Consultant Matt Whiley heeft de beste bars en restaurants in Londen geholpen met hun dranken, bedrijfsbranding en personeelstrainingen. Met Scout wilt Matt terug naar de ‘basics’ waarbij alleen ingrediënten gebruikt worden die op de Britse eilanden te vinden zijn. “Als ze hier niet te vinden zijn, zullen wij ze niet gebruiken” zegt Matt en voegt toe: “We hebben zulke geweldige producten in dit land, daarom wil ik bij Scout alléén lokale, natuurlijke en seizoensgebonden producten gebruiken die op de Britse eilanden te vinden zijn. Er is geen reden om de wereld over te reizen voor bepaalde producten terwijl we een overvloed aan verse ingrediënten voor onze deur hebben.” Duurzaamheid is bij Scout is een belangrijk standpunt zegt Matt: “Het team en ik zullen tijdens de lente- en zomermaanden vele producten gisten, brouwen, distilleren en konfijten zodat we in de herfst- en wintermaanden genoeg op voorraad hebben.”

Bron: Metro

Website: Scout

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.