Samenwerken creëert nieuwe concepten

12-10-2015

  • Buitenplaats Amerongen
  • Dick Middelweerd
  • Buitenplaats Amerongen

Dick Middelweerd, chef van tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve, heeft leuke plannen voor de komende weken. Vanaf 16 oktober tot en met 25 oktober kun je van zijn kookkunsten genieten tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en op 10 november kookt hij in een pop-up restaurant op Buitenplaats Amerongen.

Allegorie van het Zuiden

In de iconische Augustijnenkerk, in het hart van Eindhoven, bundelen grote spelers uit de streek hun ambachtelijke kennis voor de ‘Allegorie van het Zuiden’. Atelier van Asseldonk uit Mariaheide realiseert een complete installatie, met als basis een ruim twintig meter lange tafel. Het Eerselse bedrijf Oogenlust kleedt het immense tafereel aan, ondersteund door meesterbouwer Bruns uit Bergeijk. Het schip van de Augustijnenkerk transformeert ‘s avonds tot eetzaal, waar Dick Middelweerd speciaal voor deze gelegenheid een eenmalig menu serveert. Tezamen proosten zij met het Beerze Bier uit Vessem. Dit initiatief is te bezoeken tijdens de Dutch Design Week van 16 tot en met 25 oktober.

Pop-up restaurant op Buitenplaats Amerongen

Op 10 november verzorgen Dick Middelweerd en zijn team een eenmalig pop-up vijfgangendiner op de historische locatie Buitenplaats Amerongen. Een aantal van zijn fameuze Brabantse signatuurgerechten zullen centraal staan, zoals het worstenbrood, de op cederhout gerookte zalm in sigarendoos en de prol. Locatie is het onlangs vernieuwde Koetshuis van de historische Buitenplaats Amerongen. Naast koken zal Dick Middelweerd tijdens de afterparty ook als dj de muziek verzorgen!

Samenwerken creëert nieuwe concepten

Het pop-up restaurant op de historische locatie Buitenplaats Amerongen is een initiatief van Amerongse ondernemers Peter-Paul Swijnenburg van Buitenplaats Amerongen en Nico van Donkelaar van de Olijfolie Shop, die eerder al met veel succes tweesterrenchef Edwin Vinke naar Amerongen haalden. Zij combineren dit keer een heerlijke avond genieten van de gerechten van een bekende chef met een afterparty, waarbij de voeten van de vloer kunnen gaan.

De ‘Allegorie van het Zuiden’ is door de samenwerking van alle partijen een geweldige toevoeging aan de Dutch Design Week. Bekijk hier de video over het evenement.

Website: Treeswijkhoeve

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.