S.Pellegrino & Food for Soul | Samenwerking met als doel een duurzamere eetcultuur

6-7-2021

  • Partnership between S.Pellegrino and Food for Soul

Er is een nieuwe wereldwijde samenwerking aangekondigd tussen het toonaangevende merk voor bruisend mineraalwater S.Pellegrino en de non-profitorganisatie Food for Soul, opgericht door chef-kok Massimo Bottura en Lara Gilmore. De samenwerking is gericht op het stimuleren van positieve sociale en ecologische veranderingen en het versterken van een duurzame eetcultuur.

Leestijd: 4 minuten

S.Pellegrino & Food for Soul

S.Pellegrino richt zijn pijlen van verantwoordelijk ondernemen door inspanningen en middelen aan te bieden op educatieve activiteiten ter bevordering van een verantwoorde eetcultuur die aandacht besteedt aan voedselverspilling. In lijn hiermee kondigde S.Pellegrino recent hun samenwerking aan met Food for Soul, zij gaan hun missie en Refettorio-projecten (verder in het artikeltje, meer hierover) over de hele wereld ondersteunen. Met deze samenwerking worden sociaal verantwoorde acties die de gezondheid van ons voedselsysteem verbeteren gestimuleerd, daarnaast hebben ze oog voor het voorkomen van food waste en inclusiviteit. De kern van het nieuwe partnerschap is het gemeenschappelijke geloof in de waarde van gastvrijheid en in het potentieel van voedsel om het leven van mensen ten goede te veranderen, door gelijke spelregels en culturele verandering te creëren.

De waarden van de samenwerking

In het kort: samenwerking, creativiteit, innovatie, kracht van schoonheid en talent koesteren. Dit zijn de waarden die S.Pellegrino en Food for Soul zullen leiden bij hun wereldwijde samenwerking. Elk draagt ​​met zijn eigen vaardigheden en expertise bij aan de samenwerking om gemeenschappen te onderwijzen en aan te moedigen voedselverspilling te verminderen, gezond consumptiegedrag aan te leren dat ook sociale inclusie en individueel welzijn bevordert. Daarnaast moet het laten zien hoe iedereen een rol kan spelen bij het creëren van een duurzamere toekomst.

Stefano Marini, CEO van de Sanpellegrino Group, zegt: “Deelnemen aan het diverse netwerk van partners van Food for Soul is een geweldige kans voor ons om onze toewijding aan het mogelijk maken van sociale verandering en het vormgeven van levens ten goede te versterken. We voelen ons net zo verantwoordelijk voor de bredere samenleving waarin we leven als voor het milieu: onze gezamenlijke inspanningen zijn gericht op het bouwen van een duurzamere toekomst voor mens en planeet, door te reageren op enkele van de meest urgente mondiale uitdagingen van onze tijd, het verbeteren van voedselsystemen, het bevorderen van menselijke verbindingen en het delen van kennis”.

De recente aankondiging vertegenwoordigt de aftrap van een internationaal project dat S.Pellegrino wil ontwikkelen, zij aan zij met Food for Soul, dat verschillende gebieden zal omvatten. Allemaal initiatieven die het leven van de gemeenschappen waarmee het merk werkt, zullen verrijken. Het digitale ecosysteem van S.Pellegrino, inclusief het e-magazine Fine Dining Lovers en de S.Pellegrino Young Chef Academy, zal chef-kok Massimo Bottura betrekken bij de productie en versterking van inhoud die bedoeld is om thuiskoks, fijnproevers en jonge chef-koks te inspireren met ideeën, discussies en technieken die de wereldwijde gastronomie zullen aanmoedigen om hun afval te verminderen. Massimo Bottura zal ook het de webinar op het educatieve gebied van ‘Duurzaamheid’ van de S.Pellegrino Young Chef Academy openen met een live toespraak over zijn no-waste-project. Deze webinar is toegankelijk is voor leden van de Academy Young Chef. Op een later tijdstip zal Bottura en zijn team weer handige operatieve aanwijzingen geven aan de jonge professionals die bijdragen aan het voorkomen van food waste in hun eigen zaken.

De jonge talenten van de Academy gaan ook deel uitmaken van het Chef-netwerk van Food for Soul,  waar binnen zij leren over voedselzekerheid en duurzame foodservice in de sociale sector door middel van onderwijsprogramma’s, stages en vrijwilligersmogelijkheden binnen Refettorio-projecten en kansen om nieuwe ambassadeurs te begeleiden. “We omarmen kansen die mensen samenbrengen om te delen en te leren”, zegt Food for Soul, “en zetten ons in om die kansen te versterken die een onmiddellijke positieve impact hebben op de gezondheid van de planeet en de mens, terwijl we de basis leggen voor toekomstige generaties om goed te kunnen leven. Deze opwindende samenwerking met S.Pellegrino gaat helpen om de sociale en ecologische impact van Food for Soul te vergroten en jonge culinaire professionals op te leiden over duurzaam koken door middel van cultuur en gemeenschap.”

“Een duurzamere toekomst wordt niet door één persoon gebouwd, maar door de collectieve actie van velen”, zegt oprichter Massimo Bottura. “Met S.Pellegrino en Chefs over de hele wereld kunnen we de Academie van jonge chef-koks inspireren om actie te ondernemen en ons naar een betere toekomst zonder afval te leiden.”

Meer details over de samenwerking zullen de komende weken beschikbaar komen op de digitale en sociale kanalen van S.Pellegrino, evenals op Fine Dining Lovers en S.Pellegrino Young Chef Academy.

Over Food for Soul en hun Refettorio-projecten

Food for Soul is een culturele non-profitorganisatie die pleit voor maatschappelijk verantwoorde acties die de gezondheid van onze planeet en het welzijn van mensen verbeteren. Sinds de opening van Refettorio Ambrosiano, Milaan in 2015, hebben oprichters Chef Massimo Bottura en Lara Gilmore lokale gemeenschappen gemobiliseerd om food waste te verminderen en sociale inclusie te ondersteunen. De missie van Food for Soul, gelanceerd in 2016, heeft tot doel ons gedrag te veranderen in hoe we ons voedselsysteem waarderen, respecteren en koesteren, en om het effect op onze gezondheids-, duurzaamheids- en rechtvaardigheidsresultaten te bevorderen door het delen van kennis en de ontwikkeling van Refettorio-projecten over de hele wereld. Food for Soul is gevestigd in Modena, Italië met een filiaal in New York, VS. Door non-profit samenwerkingen heeft de organisatie tien Refettorio-projecten wereldwijd geopend in Milaan, Modena, Napels, Bologna, Londen, Parijs, Rio de Janeiro, Merida en San Francisco; In 2021 worden projecten geopend in Harlem, Genève, Sydney; en verdere ontwikkeling in Noord- en Zuid-Amerika, Canada en Azië.

Website: S.Pellegrino Food for Soul

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.