Rooms with a spectacular view | De onderwater Reefsuites op het Great Barrier Reef

1-11-2019

  • Underwater Reefsuites on the Great Barrier Reef
  • Underwater Reefsuites on the Great Barrier Reef
  • Underwater Reefsuites on the Great Barrier Reef
  • Underwater Reefsuites on the Great Barrier Reef
  • Underwater Reefsuites on the Great Barrier Reef
  • Underwater Reefsuites on the Great Barrier Reef

Cruise Whitsundays heeft de opening van de eerste onderwater suites op het Great Barrier Reef in Australië aangekondigd. Vanaf de komende Australische zomer kunnen gasten overnachten in één van de twee onderwater Reefsuites. Elke privé Reefsuite biedt een spectaculair panoramisch uitzicht op het onderwaterleven van het rif, inclusief tropische vissen, schildpadden en reuzenmanta’s (roggen). De volledige Reefsuite-ervaring omvat een retourcruise naar het rif met overnachting, alle maaltijden, drankjes en een selectie van maritieme activiteiten.

Een artikeltje voor alle Nederlanders die dromen van warme vakantiebestemmingen terwijl het buiten in ons kikkerlandje plenst! Je kunt genieten van de beelden of een kamer reserveren voor deze bijzondere ervaring op cruisewhitsundays.com.

De onderwater Reefsuites op het Great Barrier Reef | Luxe op het rif

De Reefsuites zijn het middelpunt van een herontwikkeling van het Reefworld-ponton die $ 8 miljoen heeft gekost. Het ponton is zorgvuldig gereconstrueerd na de schade die het had opgelopen tijdens de Cyclone Debbie in 2017. Het drijvende ponton ligt op Hardy Reef (39 zeemijl van Airlie Beach) en biedt plaats aan maximaal 300 bezoekers per dag voor een scala aan activiteiten rondom het rif, waaronder toegang tot het onderwaterobservatorium, een tour met een semi-duikboot, duiken en snorkelen. Er worden twee overnachtingsopties aangeboden, de exclusieve onderwater Reefsuites en de vernieuwde Reefsleep ervaring, op het bovendek van het ponton kun je met maximaal 28 gasten tegelijk slapen onder de sterren!

Een duurzame herbouw voor het Reefworld-ponton

De herlancering van het Reefworld-ponton werd ondersteund door het Growing Tourism Infrastructure Fund van Queensland Government met een bijdrage van $ 2,75 miljoen. Tot nu toe zijn 15 lokale bedrijven uit Queensland bij het bouwproject betrokken. Bij het verwijderen van de oorspronkelijke pontonaanleginfrastructuur is de grootste natuurlijke koraaltransplantatie ooit uitgevoerd op het Great Barrier Reef. In meer dan een week werden bijna 4000 stukken koraal duurzaam verwijderd uit de oude ligplaatsen en deze werden opnieuw geplant op de bestaande rifwand om de omgeving van het Hardy Reef te verjongen.

Over Cruise Whitsundays en Journey Beyond

Cruise Whitsundays is eigendom van en wordt geëxploiteerd door de Australische experimentele toerismegroep, Journey Beyond. Journey Beyond verwacht dat de nieuwe ontwikkeling van Reefworld jaarlijks nog eens 60.000 extra bezoekers naar de Whitsundays-regio trekt. Shaun Cawood, algemeen directeur van Cruise Whitsundays, geeft aan dat de herlancering van het Reefworld-ponton een belangrijke mijlpaal is voor de Whitsundays-regio. “Cruise Whitsundays is erg trots om reizigers van over de hele wereld uit te nodigen om het Great Barrier Reef vanuit een geheel nieuw perspectief te ervaren. De nieuwe Reefsuites combineren een ongeëvenaarde toegang tot een bestemming die op de Werelderfgoedlijst staat met hoogwaardige gastvrijheid en een unieke dinerervaring. Het ponton zelf zal nieuwe interactieve ervaringen bieden die voor onze gasten educatief en inspirerend zijn en onze unieke natuurlijke omgeving in de schijnwerpers zet”, aldus de heer Cawood.

Journey Beyond is een nationaal bedrijf gericht op het bieden van de meest unieke en iconische ervaringen in Australië. Journey Beyond, dat in Australische handen is, heeft een groeiende nationale voetafdruk en positioneert zichzelf snel als één van de grootste bedrijven voor ervaringsgericht toerisme in het land. De bekroonde Cruise Whitsundays is de grootste en meest ervaren scheepsexploitant in de regio en biedt een scala aan dagcruises en Island Resort-verbindingen. Hun cruises bezoeken het Great Barrier Reef, Whitehaven Beach en diverse eilanden.

Website: Cruise WhitsundaysJourney Beyond

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.