The Roast Room

9-4-2015

Op 8 april is The Roast Room officieel geopend. Het nieuwe restaurant van Michiel en Saskia Deenik bestaat uit een slagerij, roast bar en een rotisserie en is gevestigd in het RAI Amtrium op het Europaplein in Amsterdam.

De slagers benen het vlees voor het restaurant zelf uit en ze maken ook worsten en hamburgers. De groenten en kruiden voor het restaurant komen uit de City Farming kas van vijf verdiepingen aan de zuidkant van het Amtrium.

The Roast Room bestaat uit The Roast Bar en de Rotisserie

The Roast Bar op de begane grond is een brasserie voor ontbijt, lunch en diner. Bij mooi weer is het mogelijk om op het ruime terras te eten. Er is ook een bar met grote koperen biertanks waar het Warsteiner pils en de specialbieren uit getapt worden.

De Rotisserie is gevestigd op de eerste verdieping, het is een fine dining restaurant voor de lunch en het diner. Er is ook een dakterras voor de mooie dagen. In de open keuken staat een rotissoire, een houtskoolgrill, Australische Beech-houtovens met gasbranders en een Californische Southbend-broiler die 1.400 graden Celsius haalt.

Interieur

Het interieur is van de hand van Studio Modijefsky en Studio Molen, die ook het interieur van Visaandeschelde, het andere restaurant van de eigenaren, hebben ontworpen. Een bronzen ‘Toren van Babel’ met blinkende worsten staat op de welkomstbalie, een afgehakt slagersbeen bungelt voor de slagerij en een gigantische bronzen ‘Ginger’-kroonluchter verlicht op unieke wijze het restaurant.

Website: The Roast Room

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.