MULTI by thyssenkrupp | Revolutionaire nieuwe lift

13-7-2017

‘s Werelds eerste touw-loze lift MULTI zal het bouwen van grote gebouwen wereldwijd veranderen. MULTI maakt gebruik van een lineaire motor techniek die het mogelijk maakt om de lift zowel verticaal, horizontaal als diagonaal door een gebouw te laten gaan! De introductie van het nieuwe systeem maakt een einde aan 160 jaar liften met een touwsysteem. Met de MULTI van thyssenkrupp nemen de wachttijden en -rijen af, neemt capaciteit toe, is er een kleinere footprint en zal het gewicht van de liften substantieel afgenomen. De eerste commerciële lift zal in 2019 te bezichtigen en uit te proberen zijn in Berlijn in OVG’s East Side Tower. Het systeem geeft architecten en projectontwikkelaars de mogelijkheid om nieuwe gebouw met een totaal andere visie te bouwen. Wij zijn benieuwd wanneer dit liftsysteem voor het eerst in hotels wordt gerealiseerd.

Waarom een MULTI lift

“Gebouwen worden straks verticale steden en daar is een flexibel transport systeem voor nodig, vergelijkbaar met een metro. Snelheid is niet de oplossing voor het probleem dat zich voordoet bij hoge gebouwen.” aldus Markus Jetter, Hoofd Research bij thyssenkrupp Elevator. De eerste MULTI zal zoals gezegd worden geïnstalleerd in de nieuwe East Side Tower van OVG in Berlijn. Het gebouw – aangrenzend aan de Mercedez-Benz Arena en de Warschauer Strasser (één van de belangrijkste verkeersaders van Berlijn) – zal de Berlijnse skyline veranderen. OVG staat bekend om haar geavanceerde projecten zoals The Edge in Amsterdam, wereldwijd bekend vanwege de titel, ’s werelds meest duurzame kantoorgebouw. Coen van Oostrom, CEO OVG Real Estate zegt “Wij zijn trots op onze samenwerking met thyssenkrupp en op het feit dat in ons nieuwste project, de eerste MULTI lift systeem wordt geïnstalleerd. Het toekomst denken waardoor dit systeem is gerealiseerd past perfect bij ons nieuwste vlaggenschip project.” Voor meer informatie kun je hier de brochure downloaden of de blog lezen op de website #engineered.

Website: thyssenkrupp

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.