Restaurants Culina Hortus en Vanilla Black | the world’s Best Vegetarian and Best Vegan Restaurants 2020

4-5-2020

  • We're Smart the online Green Guide with almost 1,000 vegetarian and vegan restaurantsWe're Smart the online Green Guide with almost 1,000 vegetarian and vegan restaurants
  • Fresh grapefruit, tarragon cream, caramelised hazelnut, meringue, grapefruit ice-cream, grapefruit jelly’.Fresh grapefruit, tarragon cream, caramelised hazelnut, meringue, grapefruit ice-cream, grapefruit jelly’.
  • Multi-coloured cauliflower tabbouleh, ginger jelly, fried cauliflower, soy vinaigretteMulti-coloured cauliflower tabbouleh, ginger jelly, fried cauliflower, soy vinaigrette
  • Frank Fol & the best vegetarian chef Adrien Zedda of Culina HortusFrank Fol & the best vegetarian chef Adrien Zedda of Culina Hortus
  • Frank Fol, The Vegetables Chef® en oprichter van We’re Smart®Frank Fol, The Vegetables Chef® en oprichter van We’re Smart®
  • Chef Andrew Dargue of the best vegan restaurant Vanilla BlackChef Andrew Dargue of the best vegan restaurant Vanilla Black

In Brussel heeft We’re Smart® Green Guide op 4 mei de vegetarische wereldtop onthult. We’re Smart®, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte vandaag het ‘We’re Smart® Best Vegetarian en Vegan Restaurant World’ van dit jaar bekend. Dat werden respectievelijk Culina Hortus uit Lyon (Frankrijk) en Vanilla Black uit London (Verenigd Koninkrijk).

Frank Fol, de bekende Groentekok®, kondigde de winnaars aan tijdens een online event, samen met de lancering van de We’re Smart® Green Guide 2020. De online gids recenseert bijna 1.000 restaurants wereldwijd en rangschikt hen van 1 tot 5 radijzen, volgens het aantal groenten en fruit die ze gebruiken in hun gerechten.

Culina Horta en Vanilla Black maken deel uit van de 964 restaurants in de We’re Smart® Green Guide 2020, die vanaf 4 mei online beschikbaar is. De gids is dé referentie voor de culinaire groentewereld en beoordeelt ’s werelds beste groenterestaurants. Hierin staan 80 restaurants in Nederland, met 5 radijzen voor onder andere restaurant Merlet in Schoorl en De Nieuwe Winkel in Nijmegen.

We’re Smart® | The world’s Best Vegetarian en Vegan Restaurants

De uitreiking van de awards voor We’re Smart® Best Vegetarian Restaurant World 2020 en We’re Smart® Best Vegan Restaurant World 2020 vindt traditioneel plaats op de eerste dag van De Week van Groenten & Fruit. Het event ging dit keer uitzonderlijk online door als gevolg van de COVID-19 crisis; een situatie die de wereld dwingt om haar productie- en consumptiepatronen te herzien. De We’re Smart® World’s richtlijnen en oplossingen voor een gezonde en betere wereld zijn in dat opzicht meer dan ooit relevant. Op 21 september worden de andere winnaars van de We’re Smart® Future Awards 2020 bekend gemaakt, waaronder het nieuwe nr. 1 groenterestaurant van de wereld en de Innovatie van het Jaar. Het We’re Smart® team maakt dan ook de beste groenterestaurants in 13 landen bekend. Naast de awards zal er aandacht zijn voor twee bijzondere culinaire onderwerpen: fermentatie en vliegtuigmaaltijden, met o.a. Sang Hoon Degeimbre, één van de beste chefs in België en dé pionier op het vlak van fermentatie. In de 10 weken voor de awardshow onthult We’re Smart® World stapsgewijs de TOP 100 groenterestaurants ter wereld.

Culina Hortus uitgeroepen tot We’re Smart® Best Vegetarian Restaurant World

Culina Hortus uit Lyon (Frankrijk) is We’re Smart® Beste Vegetarische Restaurant 2020. Het geesteskind van het Franse culinaire duo Thomas Bouanich en Maxime Rémond, met de jonge en getalenteerde Adrien Zedda als chef-kok, is hét nieuwe gastronomische adres voor de haute – en 100% vegetarische – cuisine.

Frank Fol, The Vegetables Chef® en oprichter van We’re Smart®: “Hoewel Adrien Zedda nog maar 26 jaar is, mag hij zich al beschouwen als één van de beste chefs ter wereld. Bij Culina Hortus tovert hij groenten op een uitzonderlijk creatieve manier om tot een waar feest, met verfijnde, uitgebalanceerde, gezonde en vooral heerlijke gerechten. De terechte winnaar van We’re Smart® Best Veggie in the World 2020 en een welverdiende 5 radijzen!”

Adrien Zedda, chef-kok bij Culina Hortus: “Ik ben enorm trots en ontroerd met onze verkiezing tot beste vegetarische restaurant in de wereld. Deze prijs is een prachtige erkenning voor het hele team en mezelf, voor het werk dat we jaar in, jaar uit met veel betrokkenheid en liefde voor het vak en onze klanten verrichten. Zoals alle chefs ben ik gepassioneerd door het product waarmee ik werk. In mijn geval zijn dat groenten, in al hun diversiteit, qua smaak, kleur en textuur.”

Vanilla Black bekroond tot We’re Smart® Best Vegan Restaurant World

Vanilla Black in Londen won We’re Smart® Beste Veganistische Restaurant 2020. Chef Andrew Dargue en zijn vrouw Donna Conroy richtten Vanilla Black op omdat ze niet alleen de opvattingen over de vegetarische keuken willen uitdagen, maar over gezonde voeding in het algemeen. Frank Fol: “Fantastisch om te ontdekken dat vegan ook topgastronomie kan zijn. De verrassende combinaties, texturen en smaken – zonder een stukje vlees te zien – zijn genoeg om zelfs de meest fervente vleeseter te bekeren. Andrew Dargue en zijn team zijn een terechte winnaar van We’re Smart® Beste Veganistische Restaurant 2020, bekroond met 5 radijzen.”

Andrew Dargue, chef-kok bij Vanilla Black: “Als team zijn we gepassioneerd door het verleggen van de grenzen van de veganistische keuken. Deze award inspireert ons om door te gaan en onze creativiteit verder te ontwikkelen.”

We’re Smart® Green Guide 2020: 964 groenterestaurants in 43 landen

Frank Fol: “We rangschikken elk restaurant van 1 tot de zeer gewaardeerde 5 radijzen op basis van het creatieve gebruik van seizoensgebonden ingrediënten, het percentage fruit- en groentegerechten op het menu en verschillende andere duurzaamheidscriteria. De editie van 2020 bevat recensies en beoordelingen van 178 gloednieuwe restaurants in 5 nieuwe landen, waarmee het totaal op 964 restaurants in 43 landen over de hele wereld komt. Een indrukwekkende 79 restaurants hebben nu de felbegeerde waardering van 5 radijzen, 23 meer dan vorig jaar!” Bekijk de gids hier.

Website: We're Smart

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.