Restaurant Madunia | Met een bijzondere locatie op Ibiza

28-3-2024

  • Ivan Arauz Beusink - executive chef restaurant Madunia IbizaIvan Arauz Beusink - executive chef restaurant Madunia Ibiza
  • Gamba roja carpaccio, caviar, finger lime, parsley oil - restaurant Madunia in IbizaGamba roja carpaccio, caviar, finger lime, parsley oil - restaurant Madunia in Ibiza
  • Mussels, fresh garlic sauce - restaurant Madunia IbizaMussels, fresh garlic sauce - restaurant Madunia Ibiza
  • Tuna crudo, pomelo, chives cream - restaurant Madunia IbizaTuna crudo, pomelo, chives cream - restaurant Madunia Ibiza

Opening – Gelegen aan de westkust van Ibiza, waar de adembenemende zonsondergang de ambiance neerzet, opent restaurant Madunia op 8 juni haar deuren. De naam Madunia is afgeleid van ‘Mama Dunia’, oftewel Moeder Aarde en weerspiegelt de verbondenheid van het restaurant met de haar omliggende natuur.

Leestijd: 2 minuten

Ontwerp en ligging van garden restaurant Madunia

Het garden restaurant, gelegen in de heuvels van Cap Negret, biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende baai. Het indoor gedeelte heeft een dakterras met een uitzicht op de beroemde zonsondergangen van Ibiza. Een van de meest opmerkelijke aspecten van het ontwerp van het restaurant is de naadloze integratie met het omliggende natuurlijke terrein. De architecten slaagden erin om de uitdagende heuvel locatie in hun voordeel te gebruiken en intieme dinerruimtes op verschillende niveaus te creëren.

Tijdens het ontwerp- en bouwproces van restaurant Madunia werd zorgvuldig rekening gehouden met de impact op de omliggende natuur. Het team hield zich aan strikte richtlijnen om verstoring van het ecosysteem tot een minimum te beperken. Van het samengestelde kleurenpalet tot het gebruikmaken van ambachtelijke werken, elk element van de locatie weerspiegelt een balans tussen luxe en natuur. Bekijk de impressie op hun website.

Chef Ivan Arauz Beusink

Executive Chef Ivan Arauz Beusink, opgeleid bij diverse Nederlandse sterrenrestaurants, combineert zijn Latijns-Amerikaanse roots met fine dining-technieken. Ivans menu sluit volledig aan bij de Spaanse manier van dineren: samen met vrienden en familie genieten van een tafel vol smaakvolle gerechten.

Het team haalt zijn inspiratie uit alles wat het eiland te bieden heeft. Dit vertaalt zich in de gerechten en dranken die perfect aansluiten bij de unieke setting en het design van het restaurant. Het menu van Madunia is een viering van seizoensgebonden en lokale smaken. In het hart van de keuken staat een grote Josper grill waar de chefs op open vuur koken, resulterend in puur ogende gerechten vol met gedurfde smaken.

“Met dit menu wil ik het podium geven aan de verbluffende biodiversiteit van Ibiza. Van de voortreffelijke lokale Gamba Roja tot de uitzonderlijke kwaliteit van Spaanse Wagyu”, verteld Ivan. “In de Madunia keuken gebruiken we wat de omringende zee, het land en de lucht ons te bieden heeft. We werken nauw samen met lokale vissers die met een kleinschalige vloot hun vangst binnenhalen. Maar ook met slagers van het eiland om het perfecte dry-aged vlees te ontwikkelen en met boerencoöperaties voor het meest actuele aanbod van het land. Wat Moeder Aarde ons in ieder seizoen schenkt, vind je terug op het bord van de gast.”

Reserveren is vanaf nu mogelijk, Madunia is vanaf 8 juni geopend voor gasten. Het lijkt er op dat ze nog personeel zoeken, leuk werken op Ibiza!

Deze zomer opent er ook een pop-up van Mr Porter op Ibiza.

Website: Restaurant Madunia

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.