Restaurant Blumé geopend in Hotel Halbert Groningen

10-2-2023

  • Interior restaurant Blumé - in hotel Halbert GroningenInterior restaurant Blumé - in hotel Halbert Groningen
  • Vlnr Henrice Dijks, Jan Akkermans, Marloes Hemmel - Restaurant Blumé - Hotel HalbertVlnr Henrice Dijks, Jan Akkermans, Marloes Hemmel - Restaurant Blumé - Hotel Halbert
  • Aardpeer, miso, granola, kippenjus - restaurant BluméAardpeer, miso, granola, kippenjus - restaurant Blumé
  • Hamachi, shiso, komkommer, dille - restaurant BluméHamachi, shiso, komkommer, dille - restaurant Blumé
  • Langoustine, curry, wortel, quinoa - restaurant BluméLangoustine, curry, wortel, quinoa - restaurant Blumé
  • Skrei, knolselderij, kaviaar, beurre blanc - restaurant BluméSkrei, knolselderij, kaviaar, beurre blanc - restaurant Blumé
  • Interior restaurant Blumé - in hotel Halbert GroningenInterior restaurant Blumé - in hotel Halbert Groningen

Opening – Groningen is een fine-dining-restaurant rijker. Recent opende restaurant Blumé de deuren aan de Oude Boteringestraat 43. Het restaurant is gevestigd in Hotel Halbert, op de plaats van het voormalige Hotel de Ville. Eigenaren zijn hoteliers Marloes Hemmel en Jan Akkermans en executive-chef Henrice Dijks. De gast kan rekenen op een keuken op goed niveau met een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding.

Leestijd: 2 minuten

Viersterren boutique hotel Halbert

Het voormalige Hotel de Ville is door het paar Hemmel en Akkermans verbouwd tot een viersterren boutiquehotel en heropend als Hotel Halbert (op z’n Frans uitgesproken als Halbèrt). Hotel Halbert en het Café Tjall zijn vernoemd naar professor Tjalling Halbertsma, die vanaf 1878 met zijn gezin het pand bewoonde toen hij hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen werd. Hotel Halbert is onderdeel van de Garde Hotels. Op de begane grond is Restaurant Blumé gevestigd, dat eveneens op z’n Frans wordt uitgesproken. De naam van Restaurant Blumé is een verbastering van het woord bloem, wat weer is afgeleid van bloei.

Toegankelijke fine dining bij Restaurant Blumé

Deze locatie is geen onbekend terrein voor de 36-jarige mede-eigenaar en executive-chef Henrice Dijks. Hij stond er van 2015 tot de sluiting in de zomer van 2022 als chef in de keuken van de voormalige bistro ’t Gerecht. Dijks werkte eerder bij toprestaurants als De Librije in Zwolle, Onder de Linden in Aduard en De Echoput in Hoog-Soeren, bij de laatste twee als sous-chef.

Henrice Dijks: “In restaurant Blumé koken we de moderne Franse keuken, waarbij we alles zelf maken en met de seizoenen mee koken. Een goede prijs-kwaliteit, herkenbaarheid van het product en een moderne presentatie zijn kenmerkend voor onze keuken. En we werken met topproducten. Zo hebben we in het openingsmenu onder meer hamachi, langoustine en dry-aged rundvlees verwerkt. Ik denk dat we binnen de stad Groningen uniek zijn met onze toegankelijke fine dining. Ik zou heel graag, net als met ’t Gerecht, weer een plaats willen bemachtigen in de toonaangevende restaurantgidsen, inclusief de Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin. Mijn sous-chef is Arthur Dijkstra. Hij werkte voorheen ook in ’t Gerecht en heeft restaurants als Piloersemaborg in Den Ham en Rijks in Amsterdam op zijn cv staan.”

Tastingmenu, ook vegetarisch

De basis van de kaart van Blumé is het tastingmenu van drie tot zeven gangen, dat een goede balans kent tussen vis- vlees- en groentegerechten. De prijs voor drie gangen is € 45,-. Ook de vegetarische gast kan prima uit de voeten in Blumé. In het tastingmenu zitten doorgaans meerdere vegetarische gerechten en daarnaast is het menu ook in een volledig vegetarische versie verkrijgbaar. Alle gerechten in de menu’s zijn beschreven, zodat de gast vooraf weet wat hij op het bord krijgt. In de loop van het jaar wordt de kaart aangevuld met een à la carte-gedeelte.

Intieme sfeer & binnentuin voor Restaurant Blumé

Restaurant Blumé biedt plaats aan maximaal 36 gasten en is bereikbaar via de eigen ingang aan de Oude Boteringestraat 43 en via Hotel Halbert. In de gedeeltelijk open keuken wordt op inductie gekookt. Henrice Dijks: “In het interieur en in uitingen als het logo hebben we gekozen voor de kleur ossenbloedrood. Blumé beschikt ook over een prachtige binnentuin waar bij mooi weer gedineerd kan worden. Op de begane grond van Hotel Halbert is tevens Café Tjall gevestigd, waar ik eveneens culinair verantwoordelijk voor ben.” Restaurant Blumé is van maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 18.00 uur.

Twee wijnkaarten waarvan 1 met kelderschatten

Sommelier Margriet Haagsma beheert een wijnkaart met ongeveer 50 wijnen, meest afkomstig uit Europa. Met een prijsniveau van € 30,- tot € 90,- per fles zijn de wijnen betaalbaar. Voor de liefhebber van meer exclusieve wijnen is er een tweede kaart met kelderschatten. Daarnaast zijn er 15 open wijnen per glas en diverse opties voor alcoholvrije dranken, ook in de vorm van een arrangement bij het menu.

Website: Restaurant Blumé in Hotel Halbert

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.