Restaurant Arros QD | Paella van Quique Dacosta in Londen

2-7-2019

  • Quique DacostaQuique Dacosta
  • Arros QD LondonArros QD London
  • Arros QD LondonArros QD London
  • Arros QD LondonArros QD London

De drie Michelin-sterren chef Queque Dacosta uit Valencia heeft de deuren van zijn eerste restaurant buiten Spanje geopend, met rijst in het hart van het aanbod. Quique zei tijdens een van zijn vele bezoeken aan Londen: “Ik ben verheugd een deel van onze traditie en gastronomie naar één van de belangrijkste hoofdsteden van de wereld te brengen. Paella is een van de bekendste gerechten en toch ook één van de meest mishandelde. Met dit project materialiseer ik een passie die ik al tientallen jaren koester: de rijstcultuur van de oostkust van Spanje een plek op het culinaire podium geven” .

Quique Dacosta opende Arros QD op Fitzrovia’s 64 Eastcastle Street op 7 juni 2019. In zijn eerste restaurant in Londen en buiten zijn geboorteland Spanje, kun je kennis maken met Quique’s unieke stijl van koken terwijl hij zijn passie voor rijst benadrukt, evenals voor premium, lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Ga je deze zomer naar Londen en houd je van echt authentieke paella of een versie met een moderne twist? Dan is restaurant Arros QD de plek om te bezoeken!

Arros QD | evolutie van paella met een moderne twist van de meester

Het Londense restaurant van Quique richt zich op rijst, een product dat momenteel niet veel aanwezig is in de high-end gastronomie, maar altijd een integraal onderdeel is geweest van de keuken van deze chef. Eén van de meest erkende experts in het vakgebied, zijn boek en verslag over rijst, Arroces Contemporáneos, werd in 2005 gepubliceerd. Een hele sectie van het menu bij Arros QD is gewijd aan rijst en omvat gerechten zoals Paella Valenciana, een traditionele versie van het gerecht met daarin konijn, kip en boter bonen. Alle paella’s worden gekookt boven een houtvuur en met behulp van een verscheidenheid aan houtsoorten om elk gerecht aan te vullen. Meer eigentijdse rijstgerechten, met premium- en seizoensgebonden ingrediënten uit Engeland, bevatten ‘chapas’ zoals duivenborst, wilde paddenstoelen, rozemarijn en porcini aioli. Paella is een top shared dining gerechten, gezellig met de familie rond de schaal. Het gezamenlijk eten als ritueel, comfort en traditie kent Quique toe aan rijstgerechten van over de hele wereld.

Arros QD | Rijst, houtvuur, shared dining en meer

De rest van het menu bevat innovatieve voorgerechten en een selectie vlees-, groenten- en visgerechten die variëren van grotere stukken vlees bereid boven het vuur of houtskool tot gerechten met meer avant-gardetechnieken en -uitwerkingen. Alle gerechten vieren de premium producten uit Engeland gemaakt met de creativiteit van de chef.

De wijnkaart van Arros QD brengt een eerbetoon aan de wijnen uit de gebieden rond de Middellandse Zee, met name die van biologische wijnhuizen, samen met premium wijnen uit de meest traditionele regio’s van de wereld. Een cocktailmenu wordt geserveerd in de bar en de loungeruimte. Een andere categorie is gericht op seizoensgebonden en lokaal geproduceerde botanicals en fruitsappen, allemaal zorgvuldig gecombineerd met unieke spirits om de beste smaak naar voren te brengen.

Design | Een chef’s Paella counter en een chef’s table

Arros QD is ontworpen door de Barcelonia-studio Lázaro Rosa-Violán, die een open keuken heeft ontworpen waardoor gasten kunnen genieten van het uitzicht op de acht meter lange vlamgrill waarop hun rijst wordt gekookt. Het restaurant is werelds en toch ontspannen en bestaat uit twee verdiepingen van in totaal 800m² en heeft 140 zitplaatsen in vier verschillende ruimtes, waaronder een lounge met zitplaatsen, een chef’s paella counter en een chef’s table. Quique heeft zichzelf omringd met een reeks professionals met een bewezen staat van dienst, waaronder chef-kok Richard De La Cruz in londen.

Over Quique Dacosta

In de afgelopen dertig jaar heeft Quique wereldwijd naam gemaakt met zijn artistieke expressie in de keuken en als pionier van de avantgarde keuken. Zijn restaurant in Denia, het gelijknamige restaurant Quique Dacosta, heeft sinds 2013 drie Michelin-sterren, en bekleedt al jaren een positie op de top 100 van de The World’s 50 Best Restaurants en is tweemaal bekroond als het beste Europese restaurant door Opinionated About Dining, om maar een handvol onderscheidingen te noemen. Het portfolio van Quique omvat ook El Poblet, een restaurant met een Michelin-ster in de stad Valencia, MercatBar, Vuelve Carolina en het meest recent Llisa Negra.

Website: Arros QD

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.