Reigers’ Rooie | Gemberwodka uit Amsterdam

21-12-2017

  • Credits - Reigers’ Rooie
  • Credits - Reigers’ Rooie
  • Credits - Reigers’ Rooie

Vier studenten hebben Amsterdams eerste gemberwodka gelanceerd, Reigers’ Rooie. Vanaf gisteren, 19 december 2017, is deze gemberwodka verkrijgbaar.

Spice up your drink with Reigers ’Rooie

Onder de naam Reigers’ Rooie zijn vier studenten een start-up begonnen met het op de markt brengen van Amsterdams eerste gemberwodka. Om dit te vieren, stond Café Flamingo de hele avond in het teken van de nieuwe drank. Gasten kregen eerst een pure Rooie te proeven en speciaal voor de lancering was er een menu gemaakt met daarop drie verschillende longdrinks met Reigers’ Rooie.

Het arbeidsethos bij Reigers’ lijkt erg op dat van de reiger: het overleven van de sterkste door het simpel en eerlijk te houden. Door de jaren heen is de reiger een belangrijk symbool geworden van het stadsbeeld van Amsterdam. Wonen in een grote stad draait allemaal om overleven: als je niet de beste bent, wint iemand anders. Reigers hebben het spel van overleven goed gespeeld. Als gevolg daarvan zijn ze het voorbeeld van een diersoort die zich perfect heeft kunnen aanpassen aan het stadsleven van Amsterdam. De oprichters van Reigers’ zijn vier geboren Amsterdammers, die net als de reiger van Amsterdam houden voor wat het te bieden heeft. Echter hadden ze alle vier genoeg van de in hun ogen te zoete mixdranken die veelal worden geserveerd. Daarom hebben ze een gembervodka gemaakt die van zichzelf al genoeg smaak heeft. Rooie is een drankje als geen ander: smakelijk en drinkbaar zonder onnodige zoetstoffen.

De wodka wordt lokaal gedistilleerd in Amsterdam bij de welbekende Wynand Fockink distilleerderij. Door de combinatie van gember en sinaasappel, heeft de wodka een scherpe maar toch verfrissend lekkere smaak. Een fles Reigers’ Rooie is hier te bestellen en zal binnenkort ook verkrijgbaar zijn bij verschillende slijterijen in Amsterdam.

Perfect serve of Reigers’ Rooie

Door de gember en sinaasappel is het niet nodig om suikers of andere smaken toe te voegen. Neem 1 deel Reigers’ Rooie en 3,5 deel soda water, ijs erbij en een schijfje limoen.

Website: Reigers’ Rooie

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.