Rebottled | Van wijnfles naar drinkglas

17-11-2017

  • Rebottled
  • Rebottled
  • Rebottled
  • Rebottled

Bij Rebottled geloven ze dat upcyclen het nieuwe recyclen is. Ze verlengen de levensduur van wijnflessen door er drinkglazen van te maken op een werkplek van het Leger des Heils in Utrecht. Daarnaast werken ze met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waardoor het sociale milieu van deze mensen wordt verbeterd. Hiermee hebben ze in oktober de PwC Social Impact Lab en publieksprijs gewonnen. Ze zijn ook genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018.

Rebottled | Hoe werkt het?

Eén van de klanten van Rebottled is restaurant LE:EN in de buurt van Vaartsche Rijn in Utrecht. Bij dit Aziatische restaurant kun je terecht voor allerlei kleine gerechtjes die je samen kunt delen. Gerechtjes uit allerlei verschillende Aziatische landen als Japan, Thailand, China, Vietnam, India, Indonesië, Korea, Sri Lanka, enz. Hier haalt iemand van het Leger des Heils elke week lege wijnflessen op. Nadat deze verwerkt zijn tot drinkglazen koopt restaurant LE:EN een gedeelte van de glazen terug. Maar ook ‘Kwestie van Smaak’, een wijn- en whiskyhandel in Utrecht gebruikt de drinkglazen bij whiskyproeverijen die ze organiseren.

Rebottled | Het verhaal

In 2016 heeft Jermain van de Graaff het bedrijf Rebottled opgericht. Zijn visie:  verspilling van lege wijnflessen tegengaan op een zo duurzame en sociaal mogelijke manier. Hij werkt daarvoor samen met het Leger des Heils en gedurende het jaar heeft hij een COO en CMO’s aangetrokken. Volgens de teller op de website werken er 13 mensen als glazenmakers en zijn er 1214 lege wijnflessen ‘gered’. Dat is wel 273,15 kilo minder glasafval! Wij wensen het team veel succes toe met hun nominatie voor de Horecava Innovation Award 2018.

Website: Rebottled 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.