Ramadan special: Halal Fried Chicken

16-6-2015

Halal Fried Chicken in Amsterdam heeft speciale activiteiten tijdens de Ramadan aangekondigd.

Komende woensdag of donderdag begint de Ramadan, de vastenmaand voor Moslims wereldwijd. De exacte datum is afhankelijk van de stand van de maan en wordt op het laatste moment bepaald. Naast het vasten overdag is het delen van maaltijden tussen zonsondergang en zonsopkomst een belangrijk element van deze religieuze maand.

Halal Fried Chicken

Een van de horecazaken die aankondigt dat er speciale activiteiten komen tijdens de Ramadan is Halal Fried Chicken (HFC). De fastfoodzaak is in december 2014 geopend op de Vlugtlaan in Amsterdam Nieuw-West. Binnenkort opent er een tweede vestiging op Waterlandplein in Amsterdam-Noord. Het is naar eigen zeggen het eerste Halal fastfoodrestaurant van Nederland.

Aanbod

Naast verschillende halal burgers (chickenburger, beefburger en cheeseburger) verkoopt HFC halal kipstukken, tender strips, nuggets, hotwings, chicken wraps, frietjes en Coca Cola. Het restaurant verkoopt combinaties in verschillende verzamelbuckets en menu’s, zoals je bij een fastfoodrestaurant mag verwachten.

Halal

In het begin was er kritiek op de halalwaardigheid van de kipproducten bij Halal Fried Chicken. Dit omdat er een discussie gaande was over wat wel en niet ‘halal’ is tussen verschillende halal-certificeerders en halalslachthuizen. Het fastfoodrestaurant heeft zich niet in deze discussie gemengd en aangegeven naar eer en geweten te handelen, zeker ook omdat het deze slachtwijze in de naam voert. Inmiddels lijkt deze storm voorbij.

Community

Halal Fried Chicken heeft een betrokken community die ook op de Facebook flink van zich laat horen, men neemt geen blad voor de mond als het gaat om kritiek. Het Fastfoodrestaurant sponsort onder andere MaroComedy en Mystiek Productions die gezamenlijk onder andere de stand-up comedyshow ‘Couscous&Baklava 2.0’ produceren.

Website: Halal Fried Chicken

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.