Pulitzer Amsterdam | Merchant Suite, Collector’s Suites, en The Beauty House

4-6-2024

  • Porcelain Pulitzer AmsterdamPorcelain Pulitzer Amsterdam
  • Porcelain bedroom Pulitzer AmsterdamPorcelain bedroom Pulitzer Amsterdam
  • MerchantSuite Pulitzer AmsterdamMerchantSuite Pulitzer Amsterdam
  • MerchantSuite bedroom Pulitzer AmsterdamMerchantSuite bedroom Pulitzer Amsterdam
  • Alexander Baxter Beauty House AMS 2024Alexander Baxter Beauty House AMS 2024
  • PulitzerBeauty, The Beauty HousePulitzerBeauty, The Beauty House

Pulitzer Amsterdam, bekend om haar tijdloze elegantie en historische charme, kondigt de opening van haar nieuwste aanbod aan met de Merchant Suite, de grootste suite van het hotel tot nu toe, de Collector’s Suites met thema’s Flower en Porcelain, en een bijzondere stap in de wereld van beauty en wellness met The Beauty House.

Leestijd: 3 minuten

Pulitzer Amsterdam opent meer suites en The Beauty House

Gelegen tussen de pittoreske Prinsengracht en Keizersgracht, strekt dit iconische hotel zich uit over vijfentwintig onderling verbonden 17e en 18e-eeuwse grachtenpanden in het hart van de bruisende grachtengordel. Geïnspireerd door de Nederlandse Gouden Eeuw, toont Creative Director Jacu Strauss een blend van een authentieke Amsterdamse inrichting met eigentijdse luxe en moderne invloeden.

De grootste Merchant Suite

Gelegen over drie verdiepingen in een van de 17e-eeuwse grachtenpanden, biedt deze ruime suite een prachtige zit- en eetkamer, drie slaapkamers en drie badkamers, met een bijzonder uitzicht over de Keizersgracht. Een overnachting is inclusief persoonlijke conciërge services, aangeboden privé transfers, andere luxe voorzieningen als een gevulde wijnkast.

De Merchant Suite is een eclectische mix van eigentijds design en vintage charme. Het pand heeft haar originele ramen en de zichtbare balken van het grachtenpand behouden. Jacu Strauss combineert prachtige kunstvoorwerpen van lokale kunstenaars en verzamelaars met bijzonder meubilair, met stoelen van het Nederlandse Moooi en verlichting van Chelsom. Een ontdekkingstocht van schatten binnen de muren van alle drie de niveaus van deze suite.

Nieuw exclusieve Collector’s Suites

De Collector Suite-serie wordt aangevuld met het toevoegen van de Flower Collector’s Suite en de Porcelain Collector’s Suite. Alle suites brengen een eerbetoon aan de beroemde aristocraten van Amsterdam, waaronder schrijvers, kunstenaars en antiekverzamelaars, en bieden gasten een echte lokale ervaring in een elegante setting.

Stap binnen in de betoverende wereld van de twee-kamer Flower Collector’s Suite, een eerbetoon aan het rijke botanische erfgoed van Amsterdam. Perfect afgestemd op de meest gevierde bloem van het land, de tulp, betovert deze prachtige retraite gasten met zijn levendige bloemenmotieven en bijzonder uitzicht op de gracht. Geïnspireerd door de 19e-eeuwse tulpenhandelaren, is deze suite bedekt met een tapijt van weelderig groen en delicate bloemen en versierd met speciaal geselecteerde kunstwerken, antieke spiegels en rijke stoffen.

De nieuwe Porcelain Collector’s Suite is een twee-kamer suite met een eclectische tentoonstelling van lokaal geproduceerde porseleinkunst. Deze rustige oase, met ook uitzicht over de Keizersgracht, nodigt gasten uit om eeuwen van dit bijzondere handwerk te ontdekken. Van delicate vintage Delftse tegels tot moderne interpretaties van traditioneel porselein, inclusief humoristische Staffordshire-beelden, toont de suite een eclectische verzameling schatten  – een ode aan de verzamelingspassie van voormalige bewoners. Met zijn harmonieuze mix van blauwe, witte en gouden accenten biedt de Porcelain Collector’s Suite een bijzondere retraite met Nederlands erfgoed.

The Beauty House by Pulitzer Amsterdam

Een nieuwe bestemming op het gebied van beauty en wellness, gelegen in een charmant grachtenpand in het hart van Amsterdam, is het wellness centrum The Beauty House. The Beauty House deelt dezelfde passie voor ultieme gastvrijheid als nabijgelegen Pulitzer Amsterdam, een plek van ontspanning voor zowel hotelgasten als Amsterdammers. De op maat gemaakte behandelingen, ieder met een persoonlijke touch, brengt The Beauty House schoonheid van binnen én van buiten. Verdeeld over drie etages heeft elke ruimte van The Beauty House een eigen functie met een hair -, nail, massage en facial area. Het uitgebreide menu, in samenwerking met gerenommeerde merken als 111SKIN, het Nederlandse Keune en Chāmpo, biedt een mix van traditionele en high-tech behandelingen, waaronder aromatherapiemassages, cryotherapie, reflexologie, niet-chirurgische facelifts en blow-outs – elk zeer gepersonaliseerd met een voorafgaand consult.

Creative Director Jacu Strauss vertelt, “We hebben lang nagedacht over wat The Beauty House echt voor ons betekent en wat we graag willen uitstralen; want niets is meer persoonlijk dan wellness. Het ontwerp is een samensmelting van de warme en neutrale kleuren en materialen zichtbaar door de drie etages heen, met daarbij een vleugje van het opvallende rood. Deze felle kleur staat voor het vintage Hollywood rood op de lippen. Een prachtig herkenbaar beeld dat schoonheid en zelfvertrouwen uitstraalt.”

The Beauty House is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur, aan de Reestraat 22 in Amsterdam.

Wij schreven al eerder artikels over Pulitzer Amsterdam.

Website: Hotel Pulitzer Amsterdam & The Beauty House

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.