Prêt-à-Portea delicacies with a fashionista twist

11-12-2015

Het Berkeley hotel in Londen serveert sinds 2006 een designer’s afternoon tea, Prêt-à-Portea. Het is geïnspireerd door de thema’s en kleuren van de modewereld. Het menu volgt de seizoenen in de mode en verandert om de zes maanden. Een thee met een perfect uitgewerkt thema.

Hoewel we de Prêt-à-Portea al in 2007 gespot hebben en er toen ook over hebben geschreven, heb ik het nu pas zelf ervaren. Deze thee is een inspiratiebron voor andere hoteliers. Wil jij een luxe afternoon tea serveren dan moet je hier gaan kijken hoe perfect zij hun thema hebben uitgewerkt, werkelijk geweldig. Elk detail klopt: een schoen op tafel als ‘gereserveerd’ teken, kleurrijk en speciaal voor de thee ontworpen servies, kleurrijk menu met modieuze citaten, champagne natuurlijk, miniatuur hartige hapjes, spiesjes en sandwiches, gevolgd door de speciaal ontworpen zoetigheden. Oh, en vergeet niet de modieuze doggy bags!

A fashionista twist

De Herfst / Winter 2015-2016 Prêt-à-Portea collectie is geïnspireerd op veel bekende modeontwerpers. Het middelpunt is een populaire roze jurk met rozen van Dolce & Gabbana’s van hun ‘Viva La Mama’ collectie, die op recente covers van Vogue en Harper’s Bazaar te zien was. Deze jurk is vertaald in een lekker taartje met lychee en amandel mousse op roze pâte Sablée en overgoten met licht roze chocolade met daarop rozen geschilderd. De gestreepte schoudertas van Valentino smaakte heerlijk en was gemaakt van cake met cranberry compote tussen multi-color gestreepte chocolade, afgewerkt met een gouden handgreep.

Bekijk de website van de Berkeley voor meer informatie en als je in Londen bent dan zou ik je adviseren om jezelf te verwennen met een heerlijke thee bij het Berkeley hotel. ^ Marjolein

Website: The Berkeley London

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.