Pop-up King Charles II met Fever-Tree en Bobby’s Gin

3-6-2015

Drie weekeinden in juni slaan Fever-Tree en het Schiedamse Bobby’s Gin de handen ineen om Rotterdam de vele mogelijkheden van gin, tonic en botanische kruiden te laten proeven.

Fever-Tree

In 2005 zijn Charles Rolls en Tim Warrillow de wereld van de frisdrank ingestapt uit onvrede over de kwaliteit van mixers voor de betere sterke dranken. Zij bundelen hun krachten om ‘de frisdrank’ opnieuw uit te vinden. Terug naar de basis en de natuur, om zo een mixer te creëren die het destillaat recht doet. Fever-Tree presenteert zich als waardevol ingrediënt van een cocktail, als de frisdrank 3/4e van je drankje beslaat, dan moet het ook kwalitatief goed zijn.

Bobby’s Gin

‘Dutch courage gemixt met Indonesische kruiden’ is de beste omschrijving van de basis van Bobby’s Schiedam dry gin. Door het recreëren van het recept van zijn Molukse opa Bobby, heeft Sebastiaan van Bokkel samen met de Herman Jansen destilleerderij uit Schiedam een unieke gin ontwikkeld.

Pop-up King Charles II

Deze juni vestigt King Charles II zich boven restaurant De Engel bij Westblaak, Rotterdam. Het is een pop-up bar waar Fever-Tree en Bobby’s Gin de krachten bundelen. Bartenders leiden bezoekers letterlijk door een tuin van ingrediënten en tonen een wereld voorbij de gevestigde Gin & Tonics. Magische nieuwe cocktails ontstaan als gin samenkomt met vers geplukte kruiden en Fever-Tree’s Ginger Ale, Bitter Lemon, Lemonade, Ginger Beer, Soda Water of Sicilian lemonade. Tussen 21:00 – 00:00 uur serveert King Charles II het Fever-Tree tasting menu van De Engel voor food pairings als waardige metgezellen bij de royal refreshments. Het decadent aangeklede decor van King Charles II combineert de weelde van het tropisch regenwoud met de rijkdom van de aristocratie. Om iedereen persoonlijk de magie van gin, tonic en botanische kruiden te laten beleven, is het nodig om vooraf een tafeltje bij King Charles reserveren. Bezoekers ontdekken dan, net als King Charles II, alle geheimen van de botanie.

Openingstijden: 12 & 13 juni, 18-20 juni, 25-27 juni – Reserveren: via www.king-charles.nl of via 06 – 401 530 83.

Website: King Charles

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.