Pop up Grand Kobel in Wenen | In ballroom van voormalig hotel

28-10-2019

  • Pop up Grand Kobel in Vienna by Barbara Eselböck and Alain Weissgerber of restaurant Taubenkobel
  • Pop up Grand Kobel in Vienna by Barbara Eselböck and Alain Weissgerber of restaurant Taubenkobel
  • Pop up Grand Kobel in Vienna by restaurant Taubenkobel

Restaurant Taubenkobel, gelegen aan de Neusiedler See in Oostenrijk, heeft de traditie om elk jaar als het rustiger wordt aan het meer, een pop up te realiseren in en rond Wenen. Ze zoeken hun gasten als het ware op! De afgelopen jaren hebben ze deze pop ups o.a. gehouden in een treinhangar (Lokvogel, in 2018), in een oud postkantoor (Brieftaubenkobel in 2017) en dit jaar vindt de pop up plaats in een oude ballroom in het voormalige Donauhof Hotel in het 2de district van Wenen. Restaurant & hotel Taubenkobel is lid van Relais & Chateaux en chef Alain Weissgerber heeft in de Gault Millau van 2019 18 van de 20 punten.

Van 15 november tot en met 21 december kun je van de kerstsfeer in Wenen genieten en eventueel culinair genieten bij pop up Grand Kobel. Voor horecaondernemers is het een gaaf idee om als het ware je gasten op te zoeken met een pop up op een bijzondere locatie. Volgens ons zouden pop ups van chefs uit de regio het in het westen van Nederland ook helemaal top doen! 

Pop up Grand Kobel

Van maandag tot en met zaterdag kun je ’s avonds culinair genieten in de balzaal van het voormalige Donauhof hotel in op de Engerthstrasse in Wenen. Het team van het restaurant Taubenkobel kookt dan de sterren van de hemel tijdens hun pop up Grand Kobel. Hun jaarlijkse pop up wordt elk jaar druk bezocht door de inwoners van Wenen en omgeving. Je kunt reserveren door contact op te nemen met restaurant Taubenkobel via een emailtje naar restaurant@taubenkobel.at.

Over hotel, restaurant en ‘greisslerei’ Taubenkobel

Taubenkobel is gevestigd aan het Neusiedler meer op zo’n 56 km van Wenen. Het is lid van Relais & Chateaux en voormalige eigenaren Eveline en Walter Eselböck zijn Oostenrijkse restaurantlegende en hebben hier een oase van rust gecreëerd. Nu zorgen chef Alain Weisgerber en zijn vrouw Barbara Eselböck voor een frisse wind en de culinaire oase.

De ballroom in het Donauhof hotel

Het gebouw van het voormalige Donauhof hotel heeft een 400 vierkante meter grote hal die werd gebouwd rond 1900. Later was er een houtwerf in gevestigd, sinds 2015 werd het gebruikt door de Baptist Aid Society. Binnenkort wordt een evenementruimte gecreëerd in het pand, het Kaffeehaus Donauhof, een ruimte voor workshops en een coworking-ruimte.

Website: Taubenkobel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.