Playground CS is een pop-up stadsstrand bij Amsterdam CS

10-7-2015

  • Artist-Impresion-Playground-CS-(c) Bete van Meeuwen
  • Playground CS logo
  • (c) Bete van Meeuwen

Op 15 juli opent tegenover het Centraal Station van Amsterdam een pop-up stadsstrand voor jonge gezinnen met kinderen. Zes weken lang zal de voormalige bouwput van de Noord/Zuidlijn een gezellige en veilige speelplek zijn.

Playground CS

Het pop-up strand is omgedoopt tot Playground CS en komt te liggen aan de Prins Hendrikkade. Het strand krijgt een oppervlakte van ruim 1500 m2 waarvoor zo’n 250m3 zand is verscheept vanaf het WK beachvolleybalveld op de Dam.

Initiatief

Playground CS is een initiatief van een groep ondernemers en wordt gesteund door de gemeente Amsterdam. Het project is onderdeel van het programma Stad in Balans, waarbij op slimme manieren wordt geëxperimenteerd om een gezonde balans te vinden tussen de groei van Amsterdam en het leven in de stad. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Tosti Creative en Amsterdam Verbindt.

Programma

Op het plein zijn vanaf 15 juli iedere dag creatieve en sportieve activiteiten gedurende zes weken. Kinderen kunnen de hele dag meedoen met activiteiten zoals bijvoorbeeld jeu de boules, een zandkastelen wedstrijd, kinderyoga, een schildercursus of een openlucht filmavond. Hoewel het initiatief voornamelijk voor kinderen is bedoeld moet het ook voor ouders en buurtbewoners een leuke plek zijn. Volwassenen kunnen er ‘s ochtends deelnemen aan tai chi- of yogalessen, of hun dag beginnen met koffie en een krantje in de zon. Bij de bar in een zeecontainer zijn koude drankjes en versnaperingen te koop. Op de website van Playground CS zal meer informatie te vinden zijn over het project en de programmering.

Mede-initiatiefnemer Joost Aartsen (Tosti Creative): “Wij hopen tijdens dit project vijfhonderd blije gezichten per dag te zien op deze uitzonderlijke locatie. Het is geweldig dat de gemeente dit initiatief ondersteunt en het project met ambitieuze ondernemers wilt realiseren. Het doel van dit project is om een Amsterdams collectief te vormen, om samen Amsterdam in beweging te krijgen. Iedereen met leuke ideeën is van harte welkom om een steentje bij te dragen.”

Website: http://playgroundcs.nl/

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.