Pimento: gember, chili, limoen, tonic, geen alcohol en verfrissend!

18-5-2015

  • Pimento
  • pimento gemberbier

Pimento – ze zeggen dat je een slok moet nemen om de verrassing van gember en de schok van chili te ervaren. Pimento is een unieke en innovatieve frisdrank die wordt gemaakt in Frankrijk.
De drank heeft net zoals een alcoholisch drankje een sterke smaak maar bevat geen alcohol. Pimento is gemaakt met gember, tonic en natuurlijke hete pepers (plus de natuurlijke smaak van bittere sinaasappel, limoen, oregano en gentiaan). Er zit niet veel suiker in, is zeer kruidig en vol van smaak. De chili peper komt uit Jamaica en de gember uit China en Ivoorkust (Afrika).

Mixen met Pimento

Veel bartenders hebben cocktails gecreëerd met Pimento. De recepten staan hier. De belangrijkste toepassingen zijn: Neat (met ijsklontjes en lime)/Gemixt met vruchtensappen / Spice Beer (Pimento + bier) / (Virgin) Spicy Mojito (Met Pimento in plaats van het bruisende water) / Hot Mule (Pimento + Vodka + lime) / Spicy ‘n’ Stormachtig (Pimento + donkere gekruide rum + lime + Angostura) / Hot Bomb (Jägermeister + Pimento)

Het drankje schijnt vooral heerlijk te smaken met een donkere rum en lime. Rums zoals Captain Morgan, Sailor Jerry, Gosling, Brugal of Kraken zijn momenteel erg trendy en hun smaken worden versterkt wanneer ze worden gemengd met een goede gemberbier. Het mixt ook goed met Jägermeister, wodka of gin. Pimento wordt gebotteld in Saverne (in de buurt van Straatsburg in het oosten van Frankrijk) door La Licorne (Karsbrau – Karlsberg Group), één van de grootste Franse brouwerijen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. In Nederland wordt het verkocht door La Source.

Website: www.pimentodrink.com

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.