Pillows Grand Hotel Reylof & restaurant LOF openen binnenkort na renovatie

13-9-2018

  • Pillows Grand Hotel Reylof in GhentPillows Grand Hotel Reylof in Ghent
  • Concept Ron Gastrobar voor restaurant LOF in GentConcept Ron Gastrobar voor restaurant LOF in Gent
  • Concept Ron Gastrobar voor restaurant LOF in GentConcept Ron Gastrobar voor restaurant LOF in Gent
  • Chef Ron BlaauwChef Ron Blaauw
  • Concept Ron Gastrobar voor restaurant LOF in GentConcept Ron Gastrobar voor restaurant LOF in Gent

Pillows Grand Hotel Reylof op de Hoogstraat in Gent opent op 6 oktober aanstaande opnieuw haar deuren. Het statige hotel met 157 kamers, bars, een uitgebreide living, salons (voor zowel zakelijke- als private meetings) en een spa werd compleet gerenoveerd tot een boutique hotel. Ingetogen luxe met zachte kleuren en rijke natuurlijke materialen zullen het sfeerbeeld bepalen. Niet enkel het hotel werd verbouwd, het veelbesproken LOF Restaurant is eveneens compleet vernieuwd. Uniek is dat het restaurant de signatuur krijgt van Ron Blaauw, één van Nederlands meest gevierde sterrenchefs. Blaauw zal zijn succesvolle Ron Gastrobar-concept door vertalen voor LOF.

LOF Restaurant in het gerenoveerde Pillows Grand Hotel Reylof krijgt signatuur Ron Blaauw

Ron Blaauw staat bekend om een eigentijdse kookstijl waarin hij lokale ingrediënten combineert met moderne kooktechnieken. In 2013 paste hij zijn restaurant Ron Blaauw Amsterdam (twee Michelinsterren) aan naar het geliefde Ron Gastrobar-concept. Daar is het uitgangspunt dat gasten kunnen genieten van culinair hoogstaande gerechten in een informele, no-nonsense setting. In de afgelopen jaren is dit informeel gastronomisch dineren een geliefd handelsmerk geworden en werden meerdere Gastrobars geopend in de regio Amsterdam. “Het is een lang gekoesterde wens van mij om voet te zetten op Belgische bodem. Ik ervaar het als een grote eer om dit te mogen doen met het Gastrobar-concept, én samen met de getalenteerde chef Hannes Vandebotermet en zijn team. België staat voor mij voor kwaliteit en culinair genieten. Eerlijk, er is in Gent en omgeving zoveel moois om mee aan de slag te gaan.” Op de vraag of hij zelf in de keuken gaat staan antwoordt Blaauw: “Dit zal af en toe zeker het geval zijn. Het restaurant is al succesvol en heeft een gevestigde naam in Gent en hier bouwen wij met elkaar aan verder. De brigade van LOF Restaurant blijft onder de bezielende leiding van Maatman. Samen gaan we mooie gerechten ontwikkelen die passen binnen het Gastrobar-concept en het culinair erfgoed van Vlaanderen”.

Onder het dak van een statig hotel

Wie gaat dineren bij LOF ontkomt er bijna niet aan ook een nachtje te boeken onder hetzelfde dak, bij het Pillows Grand Hotel Reylof. Vele (bekende) internationale gasten én Gentenaars wisten de weg naar dit luxe hotel eerder al te vinden. In de zomer van 2018 was het hotel gesloten voor een indrukwekkende metamorfose en vanaf 6 oktober wordt het statige pand in het historische centrum heropend. LOF Restaurant is geopend voor lunch en diner, van dinsdag tot en met zaterdag. Bij mooi weer kunnen gasten terecht op het heerlijke terras in de binnentuin. De Private Dining Rooms zijn beschikbaar vanaf acht personen.

Over Pillows en IHMG

LOF Restaurant en Pillows Grand Hotel Reylof zijn onderdeel van Pillows Hotels, een unieke boutique hotelcollectie van International Hotel Management Group (IHMG). De hotels van IHMG zijn gevestigd op de mooiste locaties in Nederland, België en Frankrijk. Pillows heeft zich in een relatief korte tijd ontpopt tot één van de meest toonaangevende labels in de hotellerie. Het eerste Pillows-hotel werd begin 2017 geopend in Amsterdam: Pillows Anna van den Vondel. September vorig jaar volgde een overstap naar België met Pillows Grand Hotel Place Rouppe in Brussel. Afgelopen november opende Pillows Grand Hotel Ter Borch met Coperto Restobar haar deuren in Zwolle. Pillows heeft de ambitie om de komende jaren te groeien in het aantal hotels, met onder meer een tweede hotel in Amsterdam. IHMG, waar Pillows onder valt, is een dochteronderneming van Amerborgh.

Website: Pillows Grand Hotel Reylof en restaurant LOF

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.