Philips’ lichttechnologie zorgt voor locatiebepaling

4-6-2015

Een nieuwe LED lichttechnologie van Philips zorgt voor indoor locatiebepaling.

Licht zorgt voor locatiebepaling

In een Carrefour supermarkt in Lille (Frankrijk) test Philips met LED verlichting die ook gebruikt kan worden voor navigatie. Ze noemen het zelf ‘light beyond illumination’ en er kunnen naast de energiebesparende eigenschappen van LED dus ook lichtsignalen worden meegestuurd die shoppers kunnen gebruiken om de locatie van een product te vinden. Alle afzonderlijke lampjes zijn voorzien van ‘visible light communication’ technologie (VLC) die voor het oog onzichtbaar is. Als een gebruiker de bijbehorende app opent en de bezoeker de telefoon horizontaal houdt, dan kan het toestel via de camera de VLC lezen. Als de software het toestel heeft gelokaliseerd dan houdt deze de locatie bij via de verlichting.

Toepassing

Vooral bij (mega)grote zaken is het een groot voordeel. Daarnaast geeft heeft de implementatie van de LED’s bij Carrefour een besparing op de energierekening van 50 procent opgeleverd. De manier van navigeren kan de shopervaring verbeteren, zoeken naar producten kan tot het verleden behoren op deze manier.

Andere mogelijkheden indoor locatiebepaling

Het is een geheel andere benadering dan het gebruik van iBeacons voor navigatie, zoals dat nu in uitgaansgebieden en horecazaken wordt gebruikt. Eerder schreven we over een toepassing daarvan tijdens de Sneekweek.

Bron: Engadget

Website: NewsCenter Phillips

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.