Phil, de AccorHotels bot | Beschikbaar op Google Assistant

10-11-2017

  • AccorHotels

AccorHotels heeft één van de eerste apps in Frankrijk die beschikbaar is op het ‘Actions on Google Platform’, waarop merken en bedrijven apps kunnen maken – ook bekend als ‘Actions’ – voor Google Assistent. Sinds 26 oktober is het daarom ook mogelijk om een gesprek te voeren met Phil, de AccorHotels bot. Wanneer je een eenvoudige instructie geeft – “Ok, Google, ik wil met Accorhotels praten” – begint het gesprek al! Beschikbaar op Android en iOS, de handsfree smart speaker Google Home en elk ander compatible apparaat.

Phil – AccorHotels bot

Phil is de AccorHotels bot en weet alles over de verschillende hotels. Hij kan je in het Frans informeren over de beschikbare faciliteiten (parkeergelegenheid, vergaderruimtes etc.) en praktische informatie geven over het geselecteerde hotel, denk hierbij aan openingstijden en de locatie. Wanneer je een reservering wilt maken word je gevraagd om de app te gebruiken of de website te bezoeken.

In korte tijd heeft Phil vrijwel alles geleerd wat er te leren valt over de 4.200 vestigingen van AccorHotels. Nu die ook een stem gekregen heeft kan hij op een persoonlijke manier communiceren en bijvoorbeeld plaatsen aanbevelen waar je kunt gaan eten of overnachten, allemaal aan de hand van de voorkeuren van de gebruiker.

Verbetering van de service

De lancering van Phil op Google Assistant betekent opnieuw een verbetering van de service bij AccorHotels om reizigers zowel voor, tijdens als na de reis te assisteren daar waar mogelijk.

Soumia Hadjali, VP Digital Operations bij AccorHotels: “Door AccorHotels beschikbaar te maken op Google Assistent, zijn we voorloper op het gebied van technologische innovaties. Wij omarmen daarom ook dit nieuwe tijdperk waarin communicatie door middel van kunstmatige intelligentie steeds normaler wordt. In lijn met onze andere digitale diensten is ook Phil ontworpen en gebouwd met als doel te anticiperen op toekomstige behoeften van klanten, door gebruik te maken van digitale technologieën kunnen we beter aan hun verwachtingen voldoen. Wij geloven stellig in het potentieel van Phil, dat het zeker mooie gesprekken gaat opleveren tussen reizigers en de jonge digitale conciërge.”

Op dit moment is Phil alleen nog beschikbaar in Frankrijk, binnenkort gaat die ook gasten in Amerika, Canada en Engeland assisteren! Wanneer we er in Nederland gebruik van kunnen maken is nog onbekend.

Website: Accor Hotels 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.