Perfect Day | Koemelk zonder koe

31-5-2017

Ben jij klaar met soja- en amandelmelk? Let dan op! Perfect Day Foods introduceert een nieuw alternatief: koemelk zonder koe! De melk zal eind 2017 beschikbaar zijn en is gemaakt via een proces dat lijkt op het brouwen van bier. Met behulp van gist en ouderwetse fermentatie technieken, bevat deze melk dezelfde melkproteïnen die koeien maken. Melk herontdekt: duurzaam en lekker.

Koemelk zonder koe

Met behulp van genetische manipulatie wist Perfect Day een product te creëren dat dezelfde melkproteïnen bevat als gewone melk. Tijdens het fermentatieproces wordt er door middel van genetische manipulatie gist toegevoegd die deze melkproteïnen produceren. De ‘koemelk zonder koe’ bevat een speciale mix van plantaardige suikers, vetten en mineralen toe en er zijn geen stabilisatoren, hormonen en lactose toegevoegd. Het proces om Perfect Day melk te maken bespaart meer energie dan wanneer er traditionele zuivel van koeien gemaakt wordt. Eind 2017 gaat Perfect Day beginnen met het maken van producten zoals chocolademelk en kaas. In een later stadium zullen er ook desserts gemaakt worden.

Perfect Day

Het begon allemaal in 2014. Twee jongens deelden een passie voor kaas en hadden een groot idee. Perfect Day is snel uitgegroeid tot een bedrijf met een missie om een wereld van heerlijke diervrije zuivelproducten te creëren. Dit moest alleen niet ten koste gaan van favoriete gerechten. Daarom benaderden ze een divers team van chef-koks, voedselontwerpers, voedingsdeskundigen, wetenschappers en ingenieurs. Hun missie: mensen stimuleren om te genieten van zuivelproducten die een steentje bijdragen aan een ‘groenere’ wereld.  Ze werken samen met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) over hoe ze hun product kunnen labelen. Het zal best lastig worden om een product te promoten als ‘vegan’ product aangezien het product dezelfde melkproteïnen bevat als normale koemelk.

Website: Perfect Day Foods

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.