Pay-it-Forward Pizza-programma door Uno Pizzeria & Grill

15-5-2020

  • Pay-it-Forward Pizza Program by Uno Pizzeria & Grill
  • Pay-it-Forward Pizza Program by Uno Pizzeria & Grill
  • Pay-it-Forward Pizza Program by Uno Pizzeria & Grill
  • Pay-it-Forward Pizza Program by Uno Pizzeria & Grill

De meeste van ons zullen tijdens nieuwsuitingen de enorme rijen mensen die wachten op voedsel in Amerika wel gezien hebben. Het effect van de Covid-19 crisis is daar extreem, het werkeloosheidspercentage is enorm. De crisis brengt ook het beste in mensen en bedrijven naar boven, bijvoorbeeld Uno Pizzeria & Grill-keten in de Verenigde Staten heeft een Pay-it-Forward Pizza-programma geïntroduceerd. Klanten kunnen bij al hun vestigingen een extra pizza kopen om mensen in de frontlinie, ziekenhuismedewerkers, eerstehulpverleners en degenen die nu in de rij moeten staan voor eten, te voeden. Als een klant 1 extra pizza ($ 10) koopt, geeft de keten ook één pizza weg. De koper helpt dus om diegenen te voeden die dit het meest nodig hebben en om de restaurantmedewerkers van Uno Pizzeria & Grill in deze uitdagende tijden aan het werk te houden.

Toen we begonnen met horecatrends (2007) hebben we veel pay-it-forward-voorbeelden gezien en we kunnen ons voorstellen dat veel mensen van dit soort gebaren houden. Goed voor je imago als bedrijf en het wordt vaak in dankbaarheid ontvangen. Gelukkig is het in Nederland een stuk beter geregeld maar ook wij hebben een hoop daklozen. Het zette ons aan het denken waarom er niet meer van dit soort initiatieven zijn, ook als er geen crisis is. Als persoon haat ik het altijd om langs daklozen te lopen zonder te handelen. Vorig jaar waren we op bezoek in de Verenigde Staten en merkten we de vele daklozen op en vroegen we ons af waarom er bijvoorbeeld niet meer kleine broodjeszaken zijn die kleine ‘cadeaubonnen’ verkopen die gasten kunnen kopen en uitdelen aan daklozen in plaats van geld! ^ Marjolein


Pay-it-Forward pizza

Uno Pizzeria & Grill (begonnen in 1943) is een keten in de Verenigde Staten, maar ze hebben ook verschillende restaurants in Saoedi-Arabië, Honduras en India. Ze staan bekend om hun ‘deep dish’ pizzabodem, die elke dag vers in het bedrijf wordt gemaakt. Alle restaurants worden geconfronteerd met de Covid-19-crisis en dit programma is hun manier om hiermee om te gaan en natuurlijk houdt het ook een deel van hun personeel in dienst. Het basisidee achter de pay-it-forward is om klanten die willen helpen, maar niet weten hoe of hoe ze dat kunnen doen, de mogelijkheid te geven om het vooruit te betalen voor een ander. Dit kunnen ze doen door samen te werken met hun lokale UNO-restaurant, die dit gebaar dan nog eens herhaald.

Ter introductie van het programma, heeft UNO’s Corporate op 1 mei haar legendarische ‘deep dish’ pizza’s gedoneerd en bezorgd aan de medische staf van het Boston Medical Center, dat het hart van de coronavirusstorm is op dit moment in de stad Boston. Hier hebben 7 van de 10 patiënten COVID-19.

Website: Uno Pizzeria & Grill

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.