OTA Insight lanceert Rate Insight+

7-3-2023

  • OTA Insight Launches Rate Insight+OTA Insight Launches Rate Insight+
  • OTA Insight Launches Rate Insight+OTA Insight Launches Rate Insight+
  • OTA Insight Launches Rate Insight+OTA Insight Launches Rate Insight+

OTA Insight, de wereldwijde leider in cloud-based hospitality business intelligence, kondigde vandaag de lancering aan van Rate Insight+, een unieke en innoverende oplossing die hoteliers een compleet beeld geeft van hun concurrentielandschap door het combineren van hotel- en shortstay data in één platform. De nieuwe shortstay data is beschikbaar als upgrade van het al bestaande Rate Insight product. 

Leestijd: 3 minuten 

Rate Insight+ 

Rate Insight+ biedt hoteliers een uitgebreider overzicht van concurrerende shortstay data en hotelprijzen op één platform in een specifieke markt. Dit biedt cruciale gegevens voor het maken van betere prijsbeslissingen op basis van vraag, bezetting en tarieven in de markt. Met de toevoeging van shortstay data bespaart Rate Insight+ ook tijd en moeite door één enkele bron van informatie te bieden – hoteliers hebben nu zowel de hotel- als de shortstay-data die ze nodig hebben, in één eenvoudige en gebruiksvriendelijke tool. 

Shortstay 

Door de snelle groei, professionalisering en vergroting van het marktaandeel van de shortstay overnachtingen worden hoteliers geconfronteerd met een groot aantal nieuwe uitdagingen.  Shortstay is nu een belangrijke concurrent van hotels: 46% van de personen die in 2021 betaalden voor een accommodatie verbleven ten minste eenmaal in een shortstay accomodatie. Potentiële gasten vergelijken factoren als prijs, waarde en ervaring van zowel shortstay accommodatie als hotels bij het boeken van kamers. Maar tot nu toe hadden hoteliers geen oplossing om deze nieuwe concurrent voor shortstay echt te doorgronden, wat leidde tot een grote blinde vlek in hun concurrentielandschap. 

Oplossing van Rate Insight+

“Nu de meerderheid van de boekingssites zowel hotel- als shortstay accommodaties aanbiedt, groeit de markt steeds sneller en veranderen de gewoonten van de reiziger”, aldus Sean Fitzpatrick, CEO van OTA Insight. “Ons Data Science team heeft enkele krachtige inzichten aan het licht gebracht om hoteliers te helpen de impact van korte termijn huuraccommodaties in hun markt te begrijpen en toe te passen op de commerciële strategie. Daarom zijn zij verheugd Rate Insight+ te introduceren, de eerste oplossing in de sector in zijn soort. Rate Insight+ stelt hoteliers in staat hun markt uitgebreid te analyseren, de impact van shortstay te begrijpen en daarmee een concurrentievoordeel te veroveren.” 

Over OTA Insight 

Al meer dan tien jaar vertrouwen tienduizenden hoteliers op OTA Insight om real-time, hoogwaardige marktgegevens te leveren om zo de vraag te bepalen tegen de optimale prijs. Als winnaar van de categorie Rate Shopping en Marketing Intelligence van Hotel Tech Report gedurende drie opeenvolgende jaren, is OTA Insight een bewezen innovator. Het nieuwe platform gaat hoteliers helpen een veel completer beeld van hun markten te krijgen, zodat ze met vertrouwen hun prijzen kunnen bepalen in een voortdurend veranderend concurrentielandschap. 

Website: OTA Insight

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.