Origineel inspelen op de Olympische Spelen

12-8-2016

  • Facebook @CabanaBrasil

 

We zien nog al wat voorbeelden voorbij komen waarin er wordt ingespeeld op de Olympische Spelen. De Olympic Experience op het Scheveningse strand is een goed voorbeeld hiervan. Maar ook storytelling to the max in reclame uitingen zoals het Olympisch volkslied van Samsung.

Wij deden een rondje langs de velden om te kijken wat er in de horeca en leisure omtrent de Olympische Spelen werd georganiseerd.

Zie jij leuke voorbeelden of heb je zelf een leuke actie bedacht? Laat het ons weten, we vullen ons lijstje graag aan.

1. Acties bij Centre Du Lac tijdens de Rio weken tot 21 augustus

In de wellness wereld kwamen we bij Centre Du Lac de Olympische gedachten tegen in acties zoals Wax it like a Brazilian, Olympische O.P.I. gellak actie in de kleuren van de ringen en de saunameesters maken de löyly’s (opgietmomenten in de sauna) tot ware Olympische en Braziliaanse belevenissen (Braziliaanse geuren en muziek van Bossa Nova). Daarnaast geven ze een rondje bij iedere 5de medaille die een Nederlandse sporter of een Nederlands team wint in Rio. Nou zijn we al even onderweg en hebben ze nog geen rondje hoeven geven.

2. Rio on the Hudson

Ook bij de Hudson rivier in New York waan je jezelf even in Brazilië. Pier 26 heeft na een make-over een strand, palmbonen, samba muziek, samba danslessen, familie activiteiten zoals beach volleybal, graffiti artiesten en Braziliaanse drankjes en gerechten. Citi viert Team USA, een vergelijkbaar project als de Olympic Experience in Scheveningen.

3. Mini carnaval tijdens opening Olympische Spelen bij Hoxton Square Bar and Kitchen

Tijdens de opening van de Olympische Spelen organiseerde Hoxton Square Bar and Kitchen een heus mini carnaval. Met live muziek door de South London Samba Band, gratis carnaval maskertjes, Braziliaanse cocktails zoals de Caipirinha en authentiek Braziliaans street food zoals een ‘pastel de palmito’.

Waarom niet zo’n evenement met de sluiting van de spelen?

4. Rio in Londen: Can’t make it to Rio? Then let CopaCabana bring Rio to you…

Restaurantketen Cabana heeft een pop-up locatie op de South Bank Centre waar ze met heel veel zand het strand van Rio proberen na te maken. Allemaal in verband met de Olympische Spelen in Rio. Een pop-up in a real CopaCabana tram!

5. Olympisch genieten bij ’t Amsterdammertje

Volgens informatie uit hun nieuwsbrief kun je bij restaurant ’t Amsterdammertje Olympisch genieten van een bronzen, zilveren en gouden menukeuze! Een 3-, 4- of 6 gangenmenu. Het hoeft geen grote actie te zijn, het is al leuk om er op deze manier in je nieuwsbrief aandacht aan te besteden.

6. Met een beetje hulp van een bekende persoonlijkheid

Soms wordt je geholpen door een tweet van een bekend persoon. In dit geval werd een tweet van Bauke Mollema opgepikt door Metro Nieuws en weten wij nu dat veel sporters en/of hun begeleiders in de rij staan voor de McDonalds in het Olympisch dorp. Alhoewel wij niet denken dat Bauke Mollema dit positief heeft bedoeld….. McDonalds is al sinds 1976 een officiële sponsor van de Olympische Spelen. De burgerketen mag dan ook als een van de weinige bedrijven eten verkopen in het Olympisch dorp. Ook de andere hoofdsponsor, Coca-Cola, is prominent aanwezig in het dorp.

Daarnaast kunnen we wachten op bars die inspelen op het naar huis sturen van Yuri van Gelder.

7. Every times Australia wins, so do the Vapiano Fanaticos!

De Australische pizzeria Vapiano geeft een gratis pizza of pasta weg als Australië goud wint! Je moet je wel inschrijven om zo’n voucher te ontvangen en als er meerdere gouden medailles op een dag vallen: pech, de actie geldt slechts voor 1 pizza per dag! Onder het motto: Join the Rio Gala-H!

Je bouwt wel een mooi e-mailadressen bestand op zo!

8. Rio weken voor kinderen bij Avontura in Enschede

Van 5 tot en met 21 augustus kun je meedoen aan de Rio Weken bij Avontura. De Olympische Spelen worden hier op een creatieve manier in het klein gehouden, De Avontura Spelen! Klinkt goed: nabootsen van de 110 meter hordeloop, een berg beklimmen, een estafetterace, een soort van boogschieten etcetera. Je kunt het podium bereiken en er zijn medailles te verdienen!

9. Hilton Den Haag verwacht meer gasten gekluisterd aan de tv

Hier worden Braziliaanse cocktails geserveerd in cocktail bar SPARK en kan je 24/7 bij de roomservice Braziliaanse specialiteiten bestellen. Denk hierbij aan een Brazilian Snack Platter, Seafood Moqueca en Braziliaanse dranken. Cocktailbar SPARK zet speciaal voor het sportevenement Caipirinha’s en Brazilian Lemonade op de cocktailkaart.

10. Een Wine Decathlon met wijnen uit 10 deelnemende landen

Zaterdag 6 augustus kon je bij Del Frisco’s Double Eagle Steak House in Washington meedoen aan een wijn Decatlon. Food / Wine pairing met gerechtjes en wijnen uit 10 verschillende landen die allemaal meedoen aan de Olympische Spelen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.