Order-Catch | Softwareoplossing om online maaltijdbestellingen sneller en efficiënter te verwerken

12-11-2019

Restaurants kunnen voortaan online maaltijdbestellingen sneller en efficiënter verwerken. Een nieuw systeem gelanceerd door de Nederlandse start-up Order-Catch verzamelt alle online maaltijdbestellingen van alle online bestelsites, inclusief de eigen website, in één centraal overzicht op de computer, tablet en kassasysteem van de gebruiker.

Order-Catch | Hoe werkt deze software oplossing?

Nu besteden restaurants veel tijd aan het aannemen van online bestellingen, die ze via allerlei verschillende kanalen en platforms ontvangen. Hiervoor hebben bedrijven soms drie of meer verschillende tablets en computers aan de balie, die vaak niet zijn gekoppeld aan hun kassasysteem. Dit veroorzaakt vertraging of fouten bij het overtypen in een ander systeem. “Bij het bezorgen is elke seconde tegenwoordig belangrijk. Alle vertragingen verkorten de tijd die je nodig hebt om een maaltijd te bereiden of te bezorgen”, legt Rolf van Alten van Order-Catch uit.

Order-Catch helpt restaurants met een softwareoplossing die hen tijd bespaart en hun omzet verhoogt. De oprichters hebben jarenlange ervaring in de bezorgsector en weten als geen ander bestelsystemen te koppelen. Order-Catch verzamelt alle online bestellingen en stuurt ze door naar één tablet of computer en waar mogelijk ook naar de kassa. Dit stroomlijnt het hele bestelproces, maakt overtypen overbodig en voorkomt gemiste bestellingen. De start-up heeft berekend dat het nieuwe systeem een ​​gemiddelde restauranteigenaar en personeel 136 uur per jaar kan besparen.

Restaurants in Nederland, Duitsland en het VK hebben al belangstelling getoond voor het nieuwe systeem. “Klanten zijn enthousiast over deze oplossing. Het vereist geen administratieve acties om online maaltijdbestellingen te accepteren”, verduidelijkt Van Alten. Het systeem kan ook worden ingezet wanneer gasten online bestellen via het menu in een restaurant. Deze bestellingen zijn geïntegreerd in het systeem en worden verzameld op hetzelfde centrale kanaal. De markt voor maaltijdbezorging is de laatste jaren explosief gegroeid. De omzet van de online voedselmarkt in Europa zal naar verwachting groeien van 15 miljard euro in 2019 naar 22 miljard euro in 2023. Naast bestellingen van grote platforms zoals Takeaway.com en Deliveroo ontvangen restaurants ook bestellingen via Uber Eats en allerlei soorten lokale en regionale initiatieven. Order-Catch ziet ook een snelle groei van zogenaamde ‘Dark Kitchens’, restaurants die alleen een keuken hebben voor maaltijdbezorging ergens op een industrieel terrein en geen gasten ontvangen. “Onze software biedt ook voor hen een oplossing”, aldus Van Alten.

Website: Order Catch

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.