Opera Samfaina | Een ‘grot’ vol verrassingen en gevisualiseerde poëzie

10-3-2017

Bij Opera Samfaina in Barcelona, gevestigd in- en onder het iconische Grand Teatre del Liceu, beleef je een nieuwe vorm van dineren. Hier geniet je van culinaire hoogstandjes in een omgeving vol visuals en geluidseffecten. The Roca Brothers zijn verantwoordelijk voor de gastronomische ervaring en werkten samen met ‘visual’ kunstenaar Franc Aleu. Nog een reden voor foodies om Barcelona te bezoeken!

Wat kun je verwachten van Opera Samfaina

Ik ben een beetje sceptisch over Opera Samfaina maar als ik alle beschrijvingen lees dan zou ik me daar wel overheen zetten en er gaan dineren als ik in Barcelona ben. Ik heb nog niet de kans gehad om bij het restaurant El Cellar de Can Roca van de familie Roca in Girona te eten maar heb wel van hun kookkunsten kunnen genieten in hun restaurant Roca Moo in hotel Omm in Barcelona. En dat was echt heel lekker!

Ik denk dat ik wel eens een beetje te oud zou kunnen zijn voor hun nieuwe project Opera Samfaina. Ik ben een foodie en niet echt gek op afleiding rondom mijn eten. Ik wil kijken, voelen en proeven wat op het bord ligt. Licht shows, geluidseffecten etc. zijn afleidingen die wellicht mijn eten negatief kunnen beïnvloeden. Maar misschien zit ik verkeerd en het lijkt me zeker een gave ervaring voor foodies die houden van een avontuur met culinaire hoogstandjes.

In vier verschillende ruimtes (De Vermouth bar, The Catalan Odyssey, Diva en de Market Place) staan interactieve tafels vol met visuele projecties, 3D omgeving en muziek om een unieke ervaring te creëren. Samen met de bekende Spaanse tv producer Joan Gràcia heeft het team een geheel visueel concept gecreëerd. Deze ervaringen worden aangeboden in drie pakketten variërend van €38 tot €58, met elk een andere gastronomische ervaring.

Opera Samfaina bestaat uit vier ruimtes: de Vermuteria, waar je geniet van klassieke Catalaanse vermouts en snacks; Diva, een ruimte met thema interactieve tafels waar ze tapas en wijn serveren; de ‘Catalan odyssey’ waar ze kunst en eten combineren met een geanimeerde film met de digitale avatar van Jordi Roca in de hoofdrol; de Market Place waar je  koffie kunt drinken en naar de spannende, gekke beeldende kunst kunt kijken.

Bij binnenkomst krijg je een elektronische armband om waar alles wat je koopt op wordt gezet. Betalen doe je wanneer je weg gaat. Het klinkt als een bijzondere ervaring! ^Marjolein

Website: Opera Samfaina

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.