NUGGS | Veganistische ‘kip’ nuggets met een ontwikkelingsmethode van een tech startup

30-9-2019

  • NUGGS
  • NUGGS
  • Oprichter Ben Pasternak van NUGGS

NUGGS, ’s werelds eerste veganistische ‘kip nugget’ startup, gelanceerd door oprichter Ben Pasternak, kondigde in juli 2019 een financieringsronde aan van 7 miljoen dollar onder leiding van McCain. Geld dat hij zal gebruiken om ‘de meest geavanceerde nugget op aarde’ te maken. Opgericht door de 19-jarige ‘tech wizz kid’ en ondernemer Ben Pasternak. NUGGS is klaar om de dierlijke vleesindustrie te verstoren met zijn nieuwe nugget-technologie.

Een bijzondere benadering van het ontwikkelen van voedsel: de oprichter Ben Pasternak brengt met regelmaat nieuwe ‘updates’ van zijn NUGGS uit. De formule wordt voortdurend verbeterd op basis van gebruikersfeedback. Ben legt uit: “NUGGS wordt ontwikkeld op de kruising van voedsel en het internet”. Bekijk hun Instagram account maar eens waar ze recent hun 1.4 release van het product lanceerden, natuurlijk met ‘release notes’.  

NUGGS updates | Dit product wordt gelanceerd als een tech start-up

NUGGS is een meer geavanceerde versie van de op dieren gebaseerde kipnuggets die de markt al tientallen jaren domineren. Na meer dan een jaar van onderzoek en ontwikkeling heeft NUGGS een ‘nugget’ ontwikkeld met de geavanceerde weefselstructuur op basis van erwt-eiwittechnologie. Een  ​​nugget met de beste textuur, crunch en smaak. In tegenstelling tot alle andere nuggets die momenteel beschikbaar zijn, zijn NUGGS vrij van de belangrijke allergenen, waaronder eieren, tarwe, zuivel en soja. Bovendien hebben ze een hoger eiwitgehalte (22 g per portie), bevatten ze minder calorieën (180 calorieën per portie) dan gewone kipnuggets en zijn ze vrij van cholesterol en antibiotica.

NUGGS werkt vergelijkbaar met een technologische startup waarbij Pasternak een unieke benadering hanteert voor productontwikkeling. Net als een app brengt NUGGS updates uit voor de nuggets omdat de formule voortdurend wordt verbeterd, op basis van gebruikersfeedback. “NUGGS is de kruising van voedsel en internet”, zegt Pasternak, CEO en oprichter. “We wilden de beste ‘nuggets’ maken, niet alleen de beste vegan ‘nuggets’.”

Het team achter NUGGS

Ben Pasternak kreeg op 15-jarige leeftijd al steun voor een project van Silicon Valley Venture Capitalists. Nadat zijn enorm succesvolle app Monkey eind 2017 werd overgenomen (deze app heeft  momenteel bijna 20 miljoen gebruikers heeft), verlegde Pasternak zijn aandacht naar het helpen beëindigen van de bio-industrie. Hij stelde een jong team samen dat net zo gepassioneerd is als hijzelf: ‘Head of Product’ is de 20-jarige Liam Mullen, een autodidactische moleculair gastronomist die op 16-jarige leeftijd al in Michelin-sterrenrestaurant Daniel werkte als patissier. De 20-jarige social media expert, met 6 miljoen Instagram-volgers in haar accounts, Alex Michelle, is ‘Head of Growth’.

NUGGS heeft $ 7 miljoen opgehaald, onder leiding van industriegigant McCain Foods, die de ‘nuggets’ produceert. “Bij McCain geloven we dat NUGGS een ongelooflijk product heeft ontwikkeld dat op planten gebaseerde technologie gebruikt om een ​​kipnugget van hoge kwaliteit uniek te simuleren. Een belangrijke factor om dit te bereiken is hun benadering van snelle en iteratieve innovatie, die gebaseerd is op constante feedback van de consument. We geloven dat de combinatie van de NUGGS-aanpak en de productie- en commerciële expertise van McCain de groei van het merk zal versnellen en een groter marktaandeel zal opleveren, ”zegt Mauro Pennella, Chief Growth Officer bij McCain Foods.

Andere investeerders zijn Rainfall Ventures; Greylock Discovery Fund; Maven Ventures; NOMO Ventures; M Ventures; ACME Capital; Oprichter van MTV en CEO van iHeartMedia, Bob Pittman; Casper Oprichter & COO, Neil Parikh; en de voormalig president van Tumblr, John Maloney.

Om de startup in staat te stellen zich effectief te richten op hun belangrijkste demografische groep consumenten, diegene die nog geen vleesvrije producten hebben geprobeerd, is NUGGS momenteel alleen beschikbaar voor consumenten. Er zijn wel plannen om in de nabije toekomst uit te breiden naar retail en foodservice.

Website: NUGGS

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.